• 9.369.636 stemmen

Sakura no Mori no Mankai no Shita (1975)

Horror / Fantasy | 95 minuten

Genre: Horror / Fantasy

Alternatieve titels: Under the Blossoming Cherry Trees / Under the Cherry Blossoms

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Masahiro Shinoda

Met onder meer: Tomisaburô Wakayama en Shima Iwashita

Gesproken taal: Japans

Plot Sakura no Mori no Mankai no Shita

Een man die in een afgelegen streek leeft, overvalt een karavaan. Hij vermoordt iedereen, behalve een mooie vrouw die hij meteen tot de zijne verklaart. Hij neemt haar mee naar zijn huis, waar ze eist dat hij zijn andere vrouwen, op één na, doodt. Na verloop van tijd kan hij haar niet meer behagen met de opbrengsten van zijn overvallen en gedrieën trekken ze naar de grote stad, een wereld die hem tot dan toe volledig vreemd was.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van coldheaven

coldheaven

Mmm, leuke film Pascal

avatar van -fal

-fal

• 2028 berichten

Niet echt, lovende recensies ten spijt. Lange tijd aan afzetten gedacht. Niet gedaan, wat een zeer fraaie slotscène als beloning opleverde.

Grootste euvel is de mannelijke hoofdrol. Soort van humorloze Bud Spencer die als Mifune door de film rent en brult en de film eigenlijk dragen moet. Tijdje heb ik me afgevraagd of dit als komedie bedoeld was.

Er zitten fraaie plaatjes in de film, maar ik kon er verder niets mee. Onnozele horroreffectjes, mannen in witte jurken met speertjes die giechelend en gillend rondrennen, en een plot waar je erg boeiende analyses van kunt maken, maar mij in deze vorm koud liet, slotscène uitgezonderd. Wakamitsu's score werkt in de stemming die de film bij mij opriep ook als goedkoop. Stemmetjes die eng "oehhh" roepen... uhm, ja.

avatar van -fal

-fal