• 9.370.316 stemmen

Met onder meer: Patricia Clarkson, Alexander Siddig en Elena Anaya

Gesproken taal: Arabisch en Engels

Releasedatum: 26 augustus 2010

Plot Cairo Time

Juliette Grant reist naar Caïro om haar man Mark te ontmoeten, maar eenmaal daar krijgt ze te horen dat deze vertraagd is in Gaza. Mark stuurt zijn Egyptische vriend Tareq, een politie-officier, om haar op te halen en zolang gezelschap te houden. Maar tussen de twee ontstaat plotseling een romantische affaire.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van martien76

martien76

Heb me goed vermaakt met deze film,

het verhaal zit goed inelkaar ben eigenlijk niet zo`n drama liefhebber.

Maar vond deze zeer goed.

avatar van pandit

pandit

Ik ken Cairo als mijn broekzak en in deze film is de sfeer van deze stad erg goed in beeld gebracht. heel herkenbaar

avatar van RickZ

RickZ

Sfeervol romantisch drama, het dunne verhaal is een excuus voor de mooie beelden en het leven in Cairo en Noord-Egypte. Mooie pianomuziek aan begin en eind.

AANRADER:

. Wie in Cairo geweest is zal deze film wel waarderen.

. Voor diegenen die daar nog heen willen is het een goede reisgids.

. Voor de rest zal deze film geen aanrader zijn.

avatar van jeuletaxi

jeuletaxi

Nooit in Cairo geweest en heb me geen seconde verveeld...kijkt lekker weg en inderdaad mooie beelden.

Mooie film.

avatar van christophel

christophel

Ik ben hierbij in slaap gevallen...geef hem dus een **2

avatar van RickZ

RickZ

jeuletaxi schreef:

Mooie film.

Voor iedereen dus een aanrader!

avatar van David Allan Coe

David Allan Coe

Het script van deze film heeft absoluut heel wat te bieden. Spijtig genoeg is er heel weinig van terechtgekomen.

Patricia Clarckson wandelt als een compleet emotieloze zombie doorheen de film, terwijl het juist de onderdrukte emotie en passie zijn die het hoofdgegeven van deze prent vormen.

Daardoor evolueert alles zich tot een erg traagvorderend geheel dat aan de kijker voorbijgaat zonder enige kans op betrokkenheid.

Spijtig, een zwaar gemiste kans op een topfilm.

* 2,0

avatar van tangogirl

tangogirl

De romantische affaire liet lang op zich wachten..... gelukkig was er veel van Cairo te zien.......

avatar van KoDe

KoDe

David Allan Coe schreef:

Spijtig, een zwaar gemiste kans op een topfilm.

Perfect verwoord!!!

avatar van han de barman

han de barman

Als het een vakantievideo was geweest, zat hij heel leuk in elkaar.

Helaas zat er geen verhaal in deze en vond het echt bagger!

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van henkula

henkula

Goed geacteerde doch saaie film.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Het verhaaltje was inderdaad flinterdun, Patricia Clarkson een slaapverwekkende actrice, maar de prachtige beelden maakte het voor mij toch de moeite waard.

avatar van barns

barns

De film probeerde een greep te doen naar Lost In Translation maar is hierin duidelijk gefaald.

Wat er dan overblijft is een vervelend, quasi interessant, portretje van een stad. Leuk als je dus met de intenties kijkt om wat van Cairo te zien maar voorderest totaal niet de moeite waard.

avatar van THE_CROW

THE_CROW

Ik heb me uitstekend vermaakt tijdens de film. Vooral de rust sprak me enorm aan. Vaak heb ik het gevoel dat films als een soort 'rollercoaster ride' worden gemaakt. En net zo snel ben je ze weer vergeten. Met de rust die wordt gecreeerd door voor bepaalde shots net even iets langer de tijd te nemen, werd er veel diepgang in de gevoelens van de personages gelegd.

En het bracht mooie herinneringen aan Caïro terug in mijn herinnering...

avatar van Malick

Malick

Van de kamelentocht gaan we naar de prachtige piramides om daar de zonsondergang met de waterpijp te bezichtigen. En wat zijn die Egyptenaren toch hartelijke mensen. Het lijkt wel een vakantiefilmpje of een ode aan Egypte (Caïro) waar het leven wordt voorgesteld als rozengeur en maneschijn. En wie begeleid ons door Caïro? Niemand minder dan Patricia Clarkson die met haar emotieloze houding in een waas hangt van constant glimlachen. Alle clichés worden uit de kast getrokken om een ''bijzondere'' stad te verkopen aan de kijkers.

Patricia Clarkson ontwikkeling door de film.

avatar van tevelenco

tevelenco

Slaapverwekkend!

Ik heb zelden een film gezien waarin zo weinig gebeurt als deze.

Dus mochten er mensen zijn die de slaap wat moeilijk kunnen vatten dan raad ik deze film zeker aan.

En van een romantische relatie was ook nauwelijks sprake.

Na 1 uur film eindelijk een glimlach en een kwartier later de eerste zoen.

En 10 minuten later was de film dan eindelijk klaar.

Gelukkig!

Het was mijn mooiste moment van de film.......

avatar van LeenLief

LeenLief

Zeer trage film met slecht uitgewerkte karakters, maar wel met 'astonishing' (zoals Juliette het in de fim zelf zegt) mooie beelden van Caïro en Egypte en prachtig pianospel van Niall Byrne!

avatar van Djaser

Djaser

Plaatjes!

Dat is ook meteen het enige interessante aan deze 1,5 uur durende reclame spot voor het ministerie van toerisme in Egypte.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Een nogal zoutloze bedoening. Cairo Time wordt her en der weleens vergeleken met Lost In Translation en dus verwachtte ik me aan een energieke prent waar de ingehouden passie vanaf spat. Niet dus...

De echte hoofdrolspeler lijkt Caïro, maar hoe steriel kan je zo'n bruisende metropool eigenlijk in beeld brengen? Dat chaotische broeinest is waarschijnlijk nochtans een ideale locatie om voor elektriciteit te zorgen op het scherm. Jammer genoeg is daarvan geen sprake hier. Verder dan wat postkaart-plaatjes komt Nadda niet.

En dan de acteurs. Patricia Clarkson (met d'r eeuwige grijns) is nooit een persoonlijke favoriet geweest, en dat blijft zo. Nergens lijkt ze ook maar een beetje te ontdooien en daar kan de redelijk charismatische Siddig weinig aan verhelpen.

Blijft dus over een film die op zich wel degelijk gemaakt is, maar mij nergens vervoerde. Hier zat naar mijn gevoel dan ook veel meer in.

avatar van Greeneyelady1

Greeneyelady1

Mooie film. Je voelde de romantische vibe tussen die 2. Kreeg spontaan zin om op vakantie te gaan!!

avatar van nightbreed

nightbreed

Cairo Time = Patricia Clarkson. Zonder de charmante Clarkson zou deze film een stuk minder zijn geweest.

avatar van Decec

Decec

Ik vond een goede Romantische/Drama film...

Komt uit Canada/Ierland/Egypte...

Prima acteerwerk...

Zeker mooie film...

Geen saaie film...

Een mooie muziek achtergrond...

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Persoonlijk is het voor deze film wel een groot pluspunt dat het in zich in Cairo afspeeld omdat ik er zelf vaak geweest ben en dat maakt dat deze film persoonlijk wat meerwaarde heeft. Ik vond het heerlijk om weer naar alle beelden te kijken en ik herkende zoveel terug. Zowel de positieve als de negatieve punten die ik ook voel bij Cairo kwamen in dit verhaal naar boven dus dat was wel grappig om te zien. Negatief: de hectiek, de armoede en verschil tussen man en vrouw, de opdringerigheid van sommige mensen en het constante gedoe met geld. Positief: de hartelijkheid van de mensen, de heerlijke buzz die de stad in de avond toch ook wel heeft, de schitterende groene hofjes onderaan de bruggen en langs de Nijl en de vriendelijkheid van de mensen daar.

Leuk om ook weer beelden te zien van bijvoorbeeld de Khan El-Kallili. Op deze schitterende bazaar moet je geweest zijn. Maar goed .... ik dwaal af. De romantiek in dit verhaal vond ik ook sterk. Wat een sterk spel tussen Julliette en Tarique. Aan de ene kant is het een telleurstelling dat hun verliefdheid zo abrupt werd afgebroken maar aan de andere kant houdt het wel een beetje de mystiek in het verhaal.

Toch vind ik het ook weer niet het allermooiste liefdesverhaal dat hier getoont werd. Het bleef voor mijn gevoel behoorliijk op de vlakte. Als Cairo niet zo schitterend in beeld gebracht zou zijn dan denk ik dat ik de film toch een wat lagere waardering had gegeven. Maar omdat we toch een heleboel schitterende beelden voorgeschoteld krijgen is dat een beetje de redding geweest, denk ik.

avatar van Awake78

Awake78

Ja het zal best een mooie stad enzo zijn, maar dat maakt nog geen mooie film. Ergens spraken sommige gedeelten van de film me wel aan, maar er is gewoon te weinig verhaal en gebeurtenissen om zelfs een 88 minuten durende romantische film vol te ouwehoeren.

Wel redelijk geacteerd, redelijk mooie plaatjes maar zoals Fran hierboven mij ook al zegt; voor een Romantische film blijft het liefdesverhaal op de vlakte. En dat is jammer. Kan er helaas geen voldoende van maken. Ben ook bang dat ie niet al te lang blijft hangen....

avatar van Raider

Raider

Mij is het een raadsel waarom het acteerwerk in meerdere reacties hierboven wordt genoemd als een pluspunt. In mijn ogen was het acteerwerk, naast het script, één groot drama. Ontzettend slecht. Elke dialoog was bijzonder simpel en zonder inhoud, en dan ook nog eens dermate slecht geacteerd dat ik het gevoel had naar een of ander goedkoop theater te kijken. Geen enkel woord klonk gemeend, geen enkele zin werd met gevoel gebracht. Bar en bar slecht.

Was er dan nog iets positiefs? Mja wellicht het camerawerk, maar ik had wellicht liever naar een docu gekeken over cairo dan iets als dit.

avatar van Theunissen

Leuke documentaire over Cairo waarin ook nog een flinterdun romantisch verhaal is ingeweven. De beelden van Cairo zagen er overigens fraai uit. Van de cast deden Patricia Clarkson en vooral Alexander Siddig het best aardig. Ze hadden Patricia Clarkson wel een wat meer vurige rol kunnen geven want nu speelt ze alleen de rol van een saaie muts. Het verhaal stelt echt bitter weinig voor en het einde is gewoon abrupt en belachelijk.

avatar van missl

missl

een romantisch verhaal met veel sfeer omdat je ook veel ziet van de omgeving. Jammer dat het eind redelijk snel kwam, ik had graag nog willen zien hoe het uit ging pakken.

avatar van Movsin

Movsin

An affair to remember voor de twee hoofdpersonages in een film, die naast het romantisch allure, eigenlijk weinig spankracht vertoont maar wel enigszins boeit omwille van de sfeerschepping in het broeierig Cairo en omgeving.

Goed camerawerk, vond ik. Patricia vond ik af en toe "spelen" met haar rol.

Gezien op Prime à la carte.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Pfoe, normaal is een film van een kleine anderhalf uur zo voorbij maar bij deze film bleek het een lange kwelling.

De film gaat over een vrouw die moet wachten op haar man Mark en daarom noodgedwongen een tijd alleen in Cairo moet verblijven.

Daar ontmoet ze een man die haar de stad laat zien en ongewild begint ze iets voor hem te voelen.

Helaas wordt dat zo slecht uitgewerkt dat het gewoon lachwekkend is. Er gebeurt echt helemaal niks in die anderhalf uur en het verhaal kabbelt rustig naar een waardeloos einde.

Af en toe zitten er nog mooie beelden van Cairo in waardoor het nog enigzins draaglijk is en ook het acteerwerk van Patricia Clarkson en Alexander Siddig is prima in orde zodat de laagste score niet terecht zou zijn.

1,5* dan maar.

avatar van karilem

karilem

Bezoek in Cairo

avatar van Boenga

Boenga

Ja, want:

Een heel rustig voortkabbelend romantisch verhaal, gekaderd in een achtergrond van de drukke grootstad: Cairo Time heeft een warme en meeslepende sfeer. De 'Time' in de titel is even belangrijk als het woord 'Cairo'.

Het ziet er allemaal heel mooi uit, en een paar details zorgen voor een absolute meerwaarde. De manier waarop de gevoelens tussen Juliette en Tareq groeien bijvoorbeeld: geen love at first sight , maar elkaar stilaan beter leren kennen.

Ook het feit dat het eens niet om twintigers of dertigers hoeft te gaan: prima zet van de schrijver van het verhaal.

Maar helaas, toch maar niet want:

Op een aantal vlakken schiet de film gewoon te kort.

Zo zijn veel van de dialogen leger dan de gemiddelde zeepbel. Goedkoop opvulsel voor de mooie beelden.

Gewoon irritant daarbij zijn de verschillende telefoongesprekken tussen Juliette en haar echtgenoot: twee mensen die elkaar al een poosje niet meer gezien hebben, beperken hun conversaties tot een paar goedkope oneliners - waarbij de tijd tussen twee zinnetjes van Juliette (de stem van Mark hoor je niet) haar echtgenoot geen mogelijkheid laat om meer dan twee woorden te zeggen. Heel erg fake, iets waar je in de 21ste eeuw als regisseur toch iets anders moet mee doen.

Veel storende details; zoals Tareq die al gepensioneerd is; Siddig was 44 bij de opnames ??

Of diezelfde Tareq die de wat moeilijke keuze moet maken om een dag vrij nemen uit z'n taverne voor een uitstap met Juliette - maar hij zit daar wel elk moment van de dag schaak te spelen ??

Of een luxehotel, maar geen receptionist in de loop van de nacht ?

Cairo Time zit vol van dit soort momenten en gebeurtenissen waar niet over nagedacht is.

Maar de grootste stoorzender is het personage van Juliette. Stroef, star, stijf koud, onpersoonlijk; pretentieus ook, alsof ze zichzelf als 'de koningin' ziet. En voortdurend in een roes: elke 'ja' of 'nee' laat op zich wachten, niks van enthousiasme of spontaniteit. Of zat er dan toch cannabis in de waterpijpen met appelsmaak ?

Al bij al haalt Cairo Time toch niet de helft van de punten. Juliette (niet noodzakelijk Patricia) zit daar zeker voor wat tussen.