• 9.369.900 stemmen

Freedom (2006)

Animatie / Sciencefiction | 189 minuten (miniserie, 7 delen)

Genre: Animatie / Sciencefiction

Speelduur: 189 minuten (miniserie, 7 delen)

Alternatieve titel: Freedom-project

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Shûhei Morita

Met onder meer: Daisuke Namikawa, Shotaro Morikubo, Dai Matsumoto

Gesproken taal: Japans

Plot Freedom

In 2041 heeft de mensheid de eerste maanbasis gebouwd. Wanneer de Aarde echter kort daarna vergaat, is de basis de enige bron van menselijk leven. 200 jaar later leeft de mensheid in Eden, een grote koepel die daarna gebouwd werd op het maanoppervlak. Takeru houdt zich de hele dag bezig met races op de maan, maar beseft niet dat hij op het punt staat de ware toedracht achter Eden te ontdekken.

Fans van Akira moeten deze zeker een keer proberen. Character design is zeer herkenbaar, sfeertje is best aardig.

Ben er alleen nog niet uit of er 3D gebruikt wordt voor de personages. Sommige bewegingen lijken in die richting te wijzen, maar ze hebben het dan wel erg goed kunnen verbergen.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Duurt niet te lang?

189 minuten?

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Ja, vind ik toch aan de lange kant. Aan de andere kant nog nooit een anime met die lengte gezien, misschien eens proberen dan. Kan zowel positief als negatief worden/zijn denk ik.

Tja, werk ook meer als gewone serie van 7 delen. 6 keer 20 minuutjes, ideaal om tussendoor even eentje mee te pikken, verder is de laatste episode 40 minuten. Vind het niks om in één keer te kijken, maar is ook niet de bedoeling natuurlijk.

Leuke serie om volgen, maar vooral geniaal hoe sterk ze er in geslaagd zijn om de 3D animatie een 2D feel te geven.

De eerste paar episodes had ik het zelf niet helemaal door, toch is het aan zeer kleine details nog wel merkbaar. Verder een aardig verhaaltje, misschien iets te luchtig en iets te op elkaar gepakt, maar zeer vermakelijk met een gave climax in episode 3 en 7.

Morita (de man achter Kakurenbo) weet hier een geniale sprong voorwaarts te maken. Cellshading van een geheel ander niveau, die vooral super indrukwekkend wordt tijdens de actie scenes.

4.0* en een uitgebreide review

avatar van Black Math

Black Math

Aardige miniserie, die niet snel verveelt. De animatie is op de bewegingen van de personages, die iets te houterig bewegen naar mijn zin, na erg goed. Op het einde wordt het een beetje drakerig, waar de muziek medeverantwoordelijk voor is. Doet helaas een beetje af van de impact. Maar al met al zeker geen tijdverspilling.