• 9.372.714 stemmen

Ga Yau Hei Si 2009 (2009)

Komedie | 99 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titels: All's Well, Ends Well 2009 / Jia You Xi Shi 2009 / 家有喜事2009 / 家有囍事2009

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Vincent Kok

Met onder meer: Louis Koo

Gesproken taal: Kantonees en Mandarijn

Plot Ga Yau Hei Si 2009

Kei's oudere zus, Sandra is een heethoofdige redacteur van een tijdschrift. Haar heethoofdigheid is de reden dat ze nu al een hele tijd single is. Het is echter een familie traditie dat niemand mag trouwen voordat de oudste zus is getrouwd. Kei roept de hulp in van "Casanova" Koo Chai, een nieuwe collega van Sandra, om zijn zus het hof te maken. Nu Sandra hevig verliefd is op Koo, is het tijd om hem aan haar ouders te introduceren. Maar hij is tijdens een opdracht verliefd geworden op iemand anders. Om teleurstelling bij haar ouders te voorkomen huurt ze een privé detective in om zich voor te doen als haar vriendje.

avatar van DVD-T

DVD-T

Trailer. Ziet er grappig uit.

avatar van validius

validius

ik ben ook wel benieuwd.

overgens ook naar de All well, ends well uit 1992 en uit 1997

avatar van belchinees

belchinees

Sandra NG ziet er nog steeds zo lelijk uit als een chinese draak, maar het was al iets draaglijker dan in haar jongere jaren.

Deze doet onder voor de eerdere All's well, Ends Well'en, die ik beide ook heb gezien. Geen Chow, en een stuk minder interessant en prettig.

Lunar New Year comedy.

Blijft een vage serie. Veel bekende gezichten, een lomp plotje, véél losse comedy en nog meer bekende gezichten in korte cameos. 't Is echt iets voor de Hong Kong liefhebber, mensen die al een hoop HK films gezien hebben. Én iets met Hong Kong comedy hebben.

Het verhaaltje stelt niet zoveel voor uiteraard. Wat geharrewar en misverstanden, Sandra Ng die aan een vriend moet zien te raken (niet makkelijk, ze ziet er weer heerlijk onaantrekkelijk uit), Louis Koo als liefdestherapeut en Cheng als broer die z'n zusje getrouwd wil zien.

De humor is van een wat bedenkelijk niveau, maar zoals steeds is dat hetgene wat het eigenlijk wel leuk maakt. De film blijft vlotjes, zakt nergens echt in en sluit uiteraard af met het gebruikelijke zwaaitje. Het is bandwerk, maar Kok is geschikt om dit soort films tot een goed einde te brengen. Goed is het niet, vermakelijk wel.