• 9.370.314 stemmen

Faith like Potatoes (2006)

Oorsprong: Zuid-Afrika

Geregisseerd door: Regardt van den Bergh

Met onder meer: Frank Rautenbach, Jeanne Neilson en Hamilton Dlamini

Gesproken taal: Engels en Portugees

Plot Faith like Potatoes

Agnus Buchan is een Zambiaanse boer die zijn boerderij achterlaat in het midden van de politieke onrust. Hij reist met zijn familie naar het zuiden, naar Kwa-Zulu Natal in Zuid-Afrika, in de hoop er een nieuw leven op te bouwen. Met niets meer dan een caravan op een lapje grond en met de hulp van hun voorman, Simeon Bhengu, strijdt de Buchan familie om zich een vaste plaats te verwerven in hun nieuwe land. Geconfronteerd met steeds meer nieuwe uitdagingen, problemen en persoonlijke onrust, gaat Agnus zijn leven al snel in een neerwaarse spiraal door zijn voortdurende woede, onrust en vernietigingen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van stinissen

Film begint aardig om dan te verzanden in een Christelijke draak van een film.

avatar van sabra

sabra

Kan zo zijn, maar het is een top film. Kan niet wachten tot november dat deze op dvd komt

avatar van jikamajoja

jikamajoja

Helemaal akkoord met "Stinissen" :

Film begint aardig om dan te verzanden in een Christelijke draak van een film.

Na drie kwartier afgezet.

avatar van K)Roos

K)Roos

Hoe verder in de film hoe meer ik me ging ergeren aan vanalles. Het geloof dat centraal staat is veel te opdringerrig weergegeven, het wordt gewoon irritant en bijna moeilijk om naar te kijken. Alleen al voor het stuk dat zijn neefje onder de trekker komt geef ik een 1.0

Als een kind daartussen komt ga je niet eerst een rondje rennen, is op zijn mist veel verbreizeld, ligt er iets af als een arm ofzo, wordt er niet eerst bloed gepuugd en daarna mond op mond beademing gegeven, wordt het slechte nieuws echt niet zo verteld door de dokter, valt zijn broer hem niet huilend in de armen maar verweit het hem, en een moeder die net haar kind verliest hoort meer te schreeuwen dan te huilen. Dat is tenminste hoe ik erover denk.

avatar van royals

royals

Altijd dat gezeur over de gelovige moraal in een Christelijke film. Het is in eerste plaats een film speciaal gemaakt met een gelovige boodschap met het doel de glorie van God naar voren te brengen. Als je niet houdt van dit genre films of van het geloof in het algemeen waarom dan kijken? Ik vind het een prachtige film juist door de boodschap.

Je kunt een hekel hebben aan geweld, maar daarom kan een film met geweld nog wel goed zijn. Je kunt, zoals sommigen hier, een allergie hebben voor alles wat met christendom te maken heeft, maar daarom kan een film met een christelijke boodschap wel goed zijn.

Ben het helemaal eens met Royals. Eerst kijken waar het verhaal van de film over gaat. Staat je dat verhaal niet aan, dan gewoon niet kijken. Bespaart je veel ergernis. De film op zich is goed.

avatar van John Milton

John Milton

Dat advies zal ik ter harte nemen, ik kreeg bij de poster al jeuk (en verdenkingen), maar als ik dan bevestigende berichten zoals die van Stinissen en jikamajoja lees, dan pas ik inderdaad uit zelfbescherming.

En het is niet zozeer het christendom wat ze denk ik tegenstaat, maar het rammen op die boodschap, de onsubtiliteit.