• 9.370.314 stemmen

Oorsprong: Thailand

Geregisseerd door: Tiwa Moeithaisong

Met onder meer: Liliana Marie Albert, Kriangsak Klaewkla en Thanadet Meeprasert

Plot Pee Chong Air

"Death awaits don't look up if you don't dare."

Een groepje tieners (muzikanten) checkt in, in een hotel nadat ze laat in de nacht opgetreden hebben buiten Bangkok. Ze weten niet dat de kamer waarin ze verblijven, een dodelijk geheim met zich meedraagt, er is hier namelijk een prostituee vermoord. Ze zullen het mysterie rondom haar dood op moeten lossen, om hun eigen leven te kunnen redden.

avatar van DutchTakeshiro

DutchTakeshiro

Jammer om te zien dat ik de eerste ben op moviemeter die deze film een cijfer heeft gegeven en er wat over gaat schrijven. Vergis je niet: het is een hele effectieve horror film die je regelmatig van je stoel laat springen!

Pee Chong Air, vrij vertaald als de geest/hoofd in de airco, is om allereerst te beginnen een film met een origineel en luguber verhaal. Het verhaal lijkt standaard: een groepje vrienden ontdekken iets afgrijselijks, hoe gaan ze hiermee om? De film volgt de route van een gemiddelde horror film maar komt met vele details die vrij uniek zijn in de horror wereld. En dat maakt deze film dan toch echt wel een unieke ervaring. Naar mijn mening zitten er een hoop doodenge scènes in deze film die op een hele interessante manier zijn bedacht.

De acteurs doen hun werk prima, totaal onbekend voor ons uiteraard en wie weet in Thailand niet eens zo groot, en laten nergens steken vallen. De acteurs voegen alleen maar toe aan deze film, het is niet zo dat je de film bijna afzet omdat er verschrikkelijk slecht geacteerd wordt.

Ik kan niet veel over de special effects zeggen omdat daar simpelweg niet zoveel van zijn. Het is te zien aan de film dat het budget niet zo groot is, maar wat ze met hun budget doen is gewoon subliem! Voor mensen die even klaar zijn met CGI: deze film heeft er geen. Onvervalst gebruik van mensen, ook de geesten zijn gewoon mensen. Voor velen zal dit er allemaal wat minder eng uitzien... voor mij in ieder geval niet!

Ik heb genoten van deze film. Heerlijke schrikmomenten, leuk verhaal, leuke acteurs en een geweldige sfeer. Wat wil je nog meer? Ik kan Pee Chong Air alleen maar belonen voor het feit dat ze met een bescheiden budget een beest van een horror film hebben neergezet. Ik hoop dat mensen na het lezen van mijn mening besluiten om deze film ook te kijken, daar zal je mijn Thaise vriendin erg blij mee maken

Een welverdiende 4 sterren voor Pee Chong Air!!!