• 9.370.388 stemmen

Geregisseerd door: John Woo

Met onder meer: Sun Yueh, David Tao en Linda Jui-Chi Liu

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Xiao Jiang

Ku Ren en Shen Bien zijn twee komieken op leeftijd, die na een succesvolle samenwerking met ruzie uit elkaar zijn gegaan. Jaren later verschijnt Ku op de televisie bij een benefiet voor gehandicapte kinderen. Hij komt te weten dat de organisatoren van het evenement als verrassing een reünie hebben gepland met Shen. De twee ontmoeten elkaar voor de show en proberen de onderlinge strubbelingen op te lossen om zo weer tot gezamenlijk succes te komen.

Woo met een hart voor comedy.

De film zelf is deels drama, maar ik kon me moeilijk van de indruk ontdoen dat Woo voor deze film redelijk expliciet inspiratie gehaald heeft uit de comedy wereld. Uiteraard zijn er de slapstick stukjes, maar de opzet van het drama is toch vooral een kopie van de Martin-Lewis historie, inclusief benefiet-reunie.

Het vervolg wijkt wel af, aangezien het hier gaat om een comedy show die in elkaar gezet wordt, waarbij de eigenlijke reunie voor de show gebeurt, maar de gelijkenis is onmiskenbaar daar. Er komt ook nog wat extra drama bij kijken (verloren dochters enzo), maar dat draagt eigenlijk niet zoveel bij aan de film.

Verder blijkt maar weer dat Woo ook buiten het actie genre best een goeie regisseur is. Ondanks al het drama is de film toch best luchtig en zitten er ook genoeg grappige momenten in. En in tegenstelling tot menig ander HK filmpje uit die tijd oogt het ook wat meer solide. Geen vluchtig genre/band werk, maar een serieus in elkaar gezette film.

Het blijft vreemd dat de comedy kant van Woo bijna compleet vergeten is, want in dat genre was hij absoluut geen slechte regisseur. Beetje jammer dat ik de meeste nu wel gezien heb.