• 9.370.192 stemmen

Genre: Horror / Sciencefiction

Geregisseerd door: Jeff Leroy

Met onder meer: Ford Austin, Vinnie Bilancio en Jeff Burr

Plot Rat Scratch Fever

"Big mutant alien man-eating rats invade the earth"

Een groep astronauten brengt een aantal gemuteerde ratten terug naar de aarde. Hier beginnen de ratten zich voort te planten, zorgen zij voor allerlei problemen en uiteindelijk zijn ze van plan niet alleen Los Angeles, maar ook de rest van de wereldbevolking uit te roeien...

avatar van Vascago

Vascago

En nog 1tje voor de To See List Dit lijkt me echt geweldig.

%u201CThe film is a homage to 1976%u2019s FOOD OF THE GODS,%u201D Leroy tells Fango. %u201CI picked up *Famous Monsters* magazine every month, and they had a cover story about Bert I. Gordon%u2019s film with all kinds of really cool stills of giant rats attacking people, with oversized rat heads by makeup mastero Thomas Burman. FOOD OF THE GODS didn%u2019t live up to that hype, but it still had a lot of energy and animal attacks. My film has the same energy and better effects. No rats were hurt, but plenty of humans get gnawed to pieces.%u201D

Volgens de director op Twitch.net

avatar van perceived

perceived

Leuk en creatief filmpje!

Wist niet dat het een hommage aan The Food of the Gods (1976) is, moest wel ook aan die film denken. Lijkt lachwekkend wat de regisseur erover te vertellen heeft (zie bovenstaand bericht), maar de man blijkt oprecht en heeft nog gelijk ook.

Rat Scratch Fever (from Deep Space!) drijft puur op een geweldig gecreeërd 70's/80's sfeertje, decors en effecten. Super low budget en super simpel, maar met dezelfde middelen als toen en doeltreffend gedaan! Exploderende speelgoedauto's enzo...

Zal ik nog iets vermelden over plot -en acteerwerk?! Anyway, ik heb me er geen moment mee verveeld en erg mee vermaakt. Denkelijk is dit het meesterwerkje van Jeff Leroy. Cult met hoofdletter C. 7.5/10*