Dick2008
Aanvankelijk begint de film vrij leuk, met allerlei ambitieuze, kunstzinnige jonge mensen en met variatie in voordrachten, muziek en dans. Maar ik raakte op gegeven moment wel de draad kwijt. En het grootste nadeel is de matige regie en de flinterdunne verhaallijn. En de film komt erg documentaire-achtige over wat aan de ene kant realistisch overkomt maar aan de andere kant maakt dit een rommelige indruk en krijg je geen goede band met de jonge acteurs. De leraren vind ik ook nogal vreemd.
Later krijgt de film wel weer wat meer de structuur terug zoals hij begint. De weg naar roem is niet gemakkelijk en kiezen ze vaak een andere weg dan dat waar ze eerst voor hebben gekozen tot ongenoegen van hun ouders.
Erg wisselvallig film vooral het middengedeelte. Er zitten wel een aantal mooie dans- en muziekgedeelten in. En het pluspunt is dat die performances vaak allemaal niet zo lang duren. Dat is wel anders het geval met die oude musicals/dansfilms. (Hoe Fame uit 1980 is weet ik verder niet, leek me destijds al niks, al dat aerobic-achtige ge-dans). Het is een MGM/United Artists samenwerking. Hij had beter kunnen zijn, ja jammer dit, maar toch ook verre van slecht. Ik had inderdaad vaak het gevoel waar ik nou naar zat te kijken, wat ik op zich geen punt vind, al is het wel een wat nietszeggende film, zo komt hij over en aangepast aan deze tijd. 4.0/3.0