• 9.372.317 stemmen

Oorsprong: Ierland / Duitsland

Geregisseerd door: Marian Quinn

Met onder meer: Ailish McCarthy, Sophie Jo Wasson en Orla Long

Plot 32A

De 13-jarige Maeve is in de puberteit en raakt geobsedeerd door de grootte van haar boezem. Ze wordt verliefd, maar laat daardoor haar vriendinnen in de steek, als die haar juist nodig hebben. Pas op haar 14de verjaardag realiseert ze zich wat ze heeft verloren.

Maeve Brennan

Orla Kennedy

Frank Brennan

Ruth's Father

avatar van Mescaline

Mescaline

Beetje een film die een beetje onder het stof ligt.. en eigenlijk opnieuw de aandacht moet trekken..

Want deze film is alles behalve slecht.. vond de 4 meisjes in dit verhaal stuk voor stuk erg overtuigend! Maar in het bijzonder tochwel de hoofdrol speelster.. die het nog heel ver kan schoppen in de film wereld! Ze heeft haar personage vorm en kleur gegeven op een goede manier

3,5 sterren.. en dan vooral door het hoge acteer niveau! waar ik erg veel respect voor heb

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

Leuke film

avatar van Mug

Mug

Alleraardigst tienermeisjes-drama dat zich afspeelt in Ierland in 1979. Inclusief puppy love, drugs, vriendschap dat op 't spel staat, potloodventers, strenge nonnen, en - jaja - de eerste bh.

Autobiografische film van de filmmaakster, die naar mijn mening veel meer had moeten spelen met het jaar 1979 qua muziek en snuisterijen. Ach, in die 30 jaar is wat betreft de thematiek weinig veranderd. Ailish McCarthy is een uitermate frisse verschijning.

avatar van scorsese

Leuke coming-of-age film over een viertal jonge vriendinnen eind jaren '70 in Ierland. Film over vriendschap, eerste zoen, eerste verliefdheid en de daarmee gepaarde eerste telleurstelling en cupmaten uiteraard. Lekker luchtig en fris qua toon en de vier jonge actrices doen het bijzonder goed.

avatar van Robi

Robi

Meisje krijgt voor het eerst een bh, en alles wat er verder bij komt kijken op die leeftijd. Een opgroeidrama in de maximale stand. Maar er wordt uitstekend geacteerd en de verhaallijntjes zijn ruimschoots voldoende om een film lang te blijven boeien. Het is me alleen een raadsel waarom deze film in 1979 moest afspelen. Het maakt hem vooral duurder. Functioneel is het namelijk niet. Het zal wel met de leeftijd van de regisseuse te maken hebben en haar eigen herinneringen. Het viel me in het begin ook zelfs niet eens echt op. Ik dacht alleen : Hé leuk, vader heeft een mooie Renault 16 oldtimer.

avatar van Askikker

Askikker

En ik vond dan weer dat 1979 er goed uit kwam, zag en hoorde het meteen (vooral de muziek) voordat er tegen het eind een ''echte'' clou aankwam.

Film kabbelt op een sympathieke manier lekker door, een echte hoogvlieger wordt het nergens.

avatar van neeknikker

neeknikker