• 9.373.163 stemmen

Eagle Hunter's Son (2009)

Familie | 97 minuten

Met onder meer: Serikbai Khulan en Mardan Matei

Gesproken taal: Kazachs

Releasedatum: 15 oktober 2009

Plot Eagle Hunter's Son

De twaalf jaar oude Bazarbai is anders dan de jongens van zijn leeftijd. Hij droomt ervan om te vertrekken uit zijn provincie, en gehoor te geven aan de roep van de wilde jungle. Maar Bazarbai's vader heeft zijn eigen plan. Op een dag zal zijn zoon hem trots maken, door in de voetsporen te treden van de beroemde adelaarjager. Als Khan, Bazarbai's broer naar de grote stad vertrekt, voelt Bazarbai zich verraden, want hij had het graag willen doen. Om hem op te vrolijken, neemt zijn vader hem mee naar een kampioenschap voor adelaars. Opgeschrikt door een fotograaf, vliegt de adelaar van zijn vader weg, en Bazarbai besluit om hem te volgen.

avatar van Tayama

Tayama

Mooie trailer. Geschoten in West-Mongolië, provincie Bayan Ölgii. De plek van de adelaarjagers.

YouTube - THE EAGLE HUNTERS SON Trailer

avatar van stinissen

Toch kreeg ik als je de film ziet medelijden met die prachtige vogels.

avatar van gauke

gauke

De adelaar wordt niet enkel gezien als roofvogel, maar ook als symbool van goddelijke kracht en mythe. Daarom zijn de beginbeelden fascinerend: twee adelaarsogen die in de camera kijken. De film over een vader-zoon konflikt (traditie-vooruitgang) doet documentairachtig aan, geeft een indruk over een levensvorm die wij (moderne) mensen niet kennen en moet het vooral hebben van de prachtige natuuropnames. De acteurs zijn amateurs.

avatar van blurp194

blurp194

Mwah - symbolen van goddelijke kracht en mythe? Ik zie er meer een jeugdfilm in, met thema's als verantwoordelijkheid en volwassen worden. Geen sterk verhaal, maar de mooie beelden compenseren dat wel.