• 9.370.360 stemmen

The Road to Hollywood (1947)

Documentaire / Muziek | 56 minuten

Genre: Documentaire / Muziek

Geregisseerd door: Bud Pollard, Del Lord, Leslie Pearce en Mack Sennett

Met onder meer: Bing Crosby, Luis Alberni en Ann Christy

Plot The Road to Hollywood

"Road to Hollywood" documenteert de opkomst van de bekende zanger en Oscarwinnende acteur Bing Crosby. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse stukken uit Crosby's muzikale komedies die werden geproduceerd bij de Mack Sennett-studios in de begin jaren 30. De documentaire belicht diverse hits als Dream House, I Surrender Dear, The Billboard Girl, Blue of the Night, One More Chance en Sing, Bing, Sing.

The Marquis

Betty Brooks

Ethel's Uncle Joe

A Film Director

Ethel Bangs

Mary's Father

avatar van DonLeone

DonLeone

dit is denk ik de allerslechtste documentaire die ik ooit gezien heb. niet alleen wordt Bing Crosby hierin als winnaar vergeleken met Frank Sinatra (!), ook de beelden die gekozen zijn om een goed beeld van Bing te geven, zijn waardeloos. bovendien wordt het geheel aaneengepraat door Bud Pollard, die er maar bij zit als een karikatuur op een vetzak, en bovendien zijn tekst afleest van een scherm dat duidelijk naast de camera staat. bah, wat een flutdocu!

avatar van Metalfist

Metalfist

Slechtste. Documentaire. Ooit

Ik had gisteravond nog zin iets luchtig, iets wat wel vermakelijk was maar waar je niet teveel bij moet nadenken. Ik had in een ver verleden de film Road to Rio eens gezien en met die film in het achterhoofd dacht ik dat dit wel de moeite ging zijn. Ik was natuurlijk ook veel te lui om een ander schijfje in mijn DVD speler te steken want deze stond samen met Babes in Toyland en een Abbott & Costello op 1 DVD. Ik heb mezelf voorgenomen om nooit meer zo lui te zijn.

Road to Hollywood is een collage geworden, eigenlijk meer een samenraapsel van allerhande scènes uit deze 4 films: I Surrender Dear, One More Chance, Dream House en Billboard Girl. Heb je deze 4 films gezien, dan heb je ook deze films gezien. Uit deze 4 vroege Crosby films wordt getracht een beeld te schetsen hoe Crosby bekend is geworden. De verteller verteld dat Crosby aan een huis werkte, dan krijgen we een beeldfragment uit één van deze films. Behoorlijk saai dus want de films op zich hebben eigenlijk niet veel om handen. Alleen het laatste fragment waar Bing en zijn kameraad altijd in de problemen geraken door een meisje is de moeite waard. Blijkbaar is dit I Surrender Dear maar juist die film is maar 21 minuten lang, jammer dus. Als documentaire is dit dus niet bijster veel waard omdat de film een erg maar dan ook erg gebrekkig beeld schetst van Crosby maar je je ook kunt afvragen in hoeverre fragmenten uit andere films geloofwaardig zijn om de levensloop van een acteur weer te geven.

Bud Pollard is degene die de film heeft geregisseerd, in hoeverre je ervan kunt spreken mocht iemand gewoon wat beelden aan elkaar plakken. Maar hij is niet alleen dat, hij is ook de lijm die de film bijeen houdt omdat hij de fragmenten aan elkaar praat. Man, wat een miskeuze. Pollard heeft het charisma van een dweil en lijkt zijn tekst niet te kunnen onthouden want hij leest alles af af van een kaart die naast de camera staat. Ook heeft hij een ietwat ongezonde dunk van Crosby want de film gaat er prat op dat Crosby de grootste acteur is die er ooit heeft geleefd en hij een Amerikaanse held is. Het ergste stuk was nog de aftiteling waarin Pollard doodleuk zegt: we gaan de aftiteling terug opnieuw laten zien want welke naam heb je onthouden buiten die van Bing? Nu snap ik het wel als je een fan bent en je dit wilt laten zien maar serieus, dit ging er toch wel wat over. Want het is nu ook niet dat die Bing Crsoby zo'n uitstekende acteur is. Ik ken hem maar uit 3 films, namelijk The Road to Rio, High Society en The Country Girl. Van die eerste kan ik me bitter weinig herinneren maar de laatste 2 waren alleen maar goed door de prachtige verschijning van Grace Kelly. Pas op, ik zeg niet dat Crosby een slecht acteur is maar hier wordt hij toch iets te hard opgehemeld in mijn opzicht.

Tjah, als documentaire is het waardeloos en als gewone film ook. Misschien kun je dit waarderen als je een erg grote fan bent van Crosby en stukjes uit oude films van hem wilt zien maar voor mij geldt dit in ieder geval niet. Toch een puntje voor het vermakelijke I Surrender Dear.