• 9.372.347 stemmen

Inugami-ke no Ichizoku (2006)

Drama / Mystery | 134 minuten

Genre: Drama / Mystery

Alternatieve titels: Murder of the Inugami Clan / The Inugamis / The Inugami Clan / 犬神家の一族

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Kon Ichikawa

Met onder meer: Koji Ishizaka, Nanako Matsushima en Kikunosuke Onoe V

Gesproken taal: Japans

Plot Inugami-ke no Ichizoku

Na het overlijden van Sahei Inugami laat hij een merkwaardig testament achter. Deze geeft enkele verrassende verhoudingen binnen de familie bloot en niet veel later sterven één voor één enkele familieleden. Detective Kindaichi Kosuke krijgt de taak deze moorden te onderzoeken.

Kosuke Kindaichi

Suketake Inugami

Suketomo Inugami

Fujisaki Kanshiki-ka-in

avatar van starbright boy

Kon Ichikawa is een van de grote Japanners van wie ik nog helemaal niks zag. Beginnen met zijn allerlaatste film is een beetje raar, maar het leek me ook weleens leuk. En hij lag hier al zo lang op de stapel...

Ichikawa maakte deze film op hoge leeftijd en het was een remake van een van zijn eigen films uit de jaren '70. Het origineel is al bepaald niet zijn bekendste film en heeft ook weinig naam. Dus je zou je afvragen waarom dan nog eens dat verhaal verfilmen.

Nu ik het gezien heb vat ik het wel iets beter. Zoals wel meer stokoude regisseurs neemt Ichikawa hier ook niet al te veel hooi op zijn vork. Het is een verhaal met een beperkte groep personages. Een redelijk rechtvooruit plot en een beperkte setting. Resultaat is een statische, theatrale film met een tamelijk suf verhaal dat maar niet boeiend wil worden. Vooral een vrij saai geheel waaraan niet te zien is waar Kon Ichikawa zijn naam aan te danken heeft. Maar daar kom ik later hoop ik wel achter, als ik zijn andere films ga zien.

avatar van McSavah

McSavah

starbright boy schreef:

Het origineel was juist zijn grootste hit in Japan, maar daarbuiten is het inderdaad geen klassieker geworden. Daarna heeft hij nog een paar vervolgen gemaakt en later dus nog deze remake.

Ik heb zeker zin in de Kosuke Kindaichi films en meer van Kon Ichikawa, maar ook Ôbaysahi's lollige Kosuke Kindaichi verfilming [ Kindaichi Kosuke no Boken (1979) ] is recent met subs verschenen en dat belooft helemaal leuk te worden!