• 9.377.519 stemmen

Genre: Drama / Western

Geregisseerd door: R.G. Springsteen

Met onder meer: Bill Elliott, Marie Windsor en Forrest Tucker

Plot Hellfire

"Some men live by making rules ... some women live by breaking 'em !"

Zeb Smith is een gokker met een aanleg voor crimineel gedrag. Wanneer de rondreizende predikant Joseph een kogel opvangt, die eigenlijk voor hem was bestemd, belooft hij te helpen bij de bouw van een kerk. Teleurgesteld in zijn pogingen om donaties los te krijgen, is Zeb van plan de ontsnapte outlaw Doll Brown te vangen om de beloning te incasseren.

Mary Carson / Doll Brown

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Trailer: Youtube.

trebremmit

Apart en origineel begin, ben wel benieuwd naar deze film. Nog niet op dvd verkrijgbaar zeker?

trebremmit

Hellfire (1949) — The Marie Windsor Blogathon. | 50 Westerns From The 50s. - fiftieswesterns.wordpress.com

Nog steeds niet op dvd of blu-ray te koop. Iemand deze al gezien, ben er wel benieuwd naar.

trebremmit

Vandaag tegen gereduceerde prijs bij ZEUS (US) ($5.99)

Maar de verzendkosten zijn een plezierbederver: $ 16,-

Daar mag je nog meer dan € 4,- bij rekenen vanwege de nieuwe inklaringskosten hier bij ons.

trebremmit

Er is ook een Duitse dvd zie ik, met Engelse audio.

Kopfpreis 5000 Dollar: Amazon.co.uk: DVD & Blu-ray

trebremmit

De Duitse release krijgt slechte waarderingen qua beeldkwaliteit.

De versie die ik van Zeus kocht heeft helaas ook mankementen, maar ik heb vandaag een perfecte (privé) versie binnen gekregen, en véél goedkoper dan die van Zeus ook nog.

Juweeltje, in alle opzichten.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Bij het rondneuzen op 1 van mijn vele harde schijven, kwam ik deze prima kleurenwestern tegen, met Engelse audio, Nederlands ondertiteld en uitstekende beeldkwaliteit. Deze westerndrama heeft voldoende gedoseerde actie en een prima cast. Ik heb mij vanavond prima vermaakt met deze film. Zeker een must voor westernfans.

• 19682 berichten

Grindhouse62 (Zeker een must voor westernfans)

Daar kan ik het volledig mee eens zijn, al blijven smaken verschillen.
Na twee kijkbeurten kort achter elkaar heeft deze film een plekje tussen de westerns gekregen die ik ook in de toekomst graag weer eens in de DVD speler zal stoppen.

(voor wie het MM westerntopic niet volgt, hierbij nog eens mijn recente indrukken van "Hellfire")

Marie Windsor heb ik altijd een aparte actrice met bijzondere uitstraling gevonden.
Vooral sterk in femme fatale rollen.
Ook in het western genre heeft ze diverse keren haar tanden laten zien.
"" Hellfire" (1949) had ik echter tot voor kort nooit eerder gezien.
Een western die mij goed bevallen is, vooral door Windsor, maar ook door de prima acterende William Elliott.
Van Amerikaanse westernfans hoorde ik al de opmerking: "Elliott's finest hour as an actor".
Ik heb nog lang niet al zijn films gezien, maar neem graag aan dat dit een van zijn beste acteerprestaties was.
Ook hier ontbreekt zijn "trademark" uitspraak "I'm a peaceable man"; zij het in een iets gewijzigde versie", niet.

Windsor speelt een keiharde ijskoude outlaw-wreekster, in passende outfit, maar weet ook in sexy saloonzangeres kostuum(pje) aardig wat indruk te maken.
Er zitten overigens een paar scènes in de film die meer geweld laten zien dan destijds gebruikelijk was in de westerns van Republic Pictures.
Een gloeiend hete brandende olielamp meerdere malen tegen de blote rug van een gevangene drukken, om hem tot een bekentenis te dwingen, heb ik in ieder geval nooit eerder in een western gezien