• 9.373.958 stemmen

Storie di Vita e Malavita (1975)

Drama / Erotiek | 117 minuten

Genre: Drama / Erotiek

Alternatieve titels: Prostitute / The Teenage Prostitution Racket

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Carlo Lizzani en Mino Giarda

Met onder meer: Cinzia Mambretti, Cristina Moranzoni en Annarita Grapputo

Gesproken taal: Italiaans

Plot Storie di Vita e Malavita

'Storie di Vita e Malavita' vertelt het verhaal van tienermeisjes die aangetrokken worden tot de prostitutie. Eenmaal ze in het circuit zitten, komen ze er niet meer uit. Als ze proberen weg te lopen, kan dit leiden tot mishandeling, verminking en zelfs de dood...

Ja hoor ,erotiek Als je dit erotisch vindt,heb je issues..Dit is dus geen teensploitationfilm,maar een bloedserieuze docu-achtige film die de teensploitationthematiek in kaart poogt te brengen.

Dit gebeurt aan de hand van verschillende vignetten die aantonen op welke verschillende wijzen minderjarigen zoal tot prostitutie kunnen worden gedwongen,er in een enkel geval voor kiezen.Ik zei semi-docu:de verhalen zijn naar het schijnt gebaseerd op ware feiten,achterhaald na maanden research.Daarbij zijn de meest schokkende details voor het grote publiek weggelaten,omdat het anders te deprimerend zou worden.

Dan nog is wat je te zien krijgt deprimerend genoeg(tot en met zelfmoord),niet allen door de inhoud maar ook door de troosteloze,grauwe begin seventies setting op fabrieksterreinen,parkeerplaatsten en andere godvergeten oorden.Het enige feel good moment bestaat uit het doodknuppelen van een pooier,dan weet je het verder wel.

Dez low budget productie heeft slechts amateurs in de cast,en dat is te zien ook.Geen aandoenlijk neo-realisme,maar een onkunde die vaak onbedoeld komisch wordt in zijn totale knulligheid.Ook de productie zie je het bescheiden budget af.

Overigens was het beter geweest om ook een meerdelige tv docu rondom het gegeven te maken dan een 2 uur durende speelfilm,die door de volslagen troosteloosheid op een gegeven moment niet meer om aan te zien is.

Wellicht ten overvloede:dit is dus geen feel good melodrama voor het hele gezin à la Christiane F. oid.

Verrassend:de soundtrack werd geleverd door.... Morricone!Die verwachtte ik hier niet aan te treffen.

avatar van Fransman

Fransman

Rommelig, slecht gefocust, lelijke beelden, met een overdaad aan dialoog. Onschuldige meisjes met lieve koppies die er ingeluisd worden door loverboys en pooiers om middelbare heren te gerieven.

Waarom zijn films over prostitutie meestal zo vervelend en zo weinig erotisch? Precies, omdat je behalve de meisjes ook vieze, behaarde, oude mannen met hun seksuele afwijkingen in beeld krijgt en dat is zelden een aangenaam schouwspel. En de meisjes lijken allemaal op elkaar. En dan is dik twee uur een hele zit, temeer daar mijn exemplaar maar gedeeltelijk gedubt was en er voor deze film geen ondertitels beschikbaar zijn. Eigen schuld, dikke bult. Had ik maar beter naar Pipo moeten luisteren.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Inderdaad veel leijke mannen in deze film, die 6 jonge prostituees volgt, die soms uit vrije wil soms gedwongen in de prostitutie zijn beland.

Kijkt vlot weg