• 9.371.687 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Faye Jackson

Met onder meer: Camelia Maxim en Constantin Bărbulescu

Plot Strigoi

"Real Vampires Don't Just Drink Your Blood"

Vlad (Catalin Paraschiv) onderzoekt de mysterieuze dood in het dorp van zijn grootvader. Zijn zoektocht wijst naar de ex-communistische vechtersbaas Constantin Tirescu en diens vrouw. Maar wanneer Vlad hen confronteert, ontdekt hij dat de landeigenaren zijn veranderd in echte bloedzuigers.

avatar van barcam

barcam

Bizarre film die traag vooruitkruipt met vreemde danscènes op Bregovic muziek die lijken op "Calvaire", een verhaal met plotwendingen en scènes die evengoed van David Lynch zouden kunnen komen, fantastische achtergrondmuziek van Beirut. Aanrader voor de filmfanaat.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Yes! Lekker eigenzinnig filmpje met zwarte humor, heb met een vette glimlach gekeken. In de verte is het een mix van de zigeunerachtige humor van Black Cat White Cat en inderdaad Calvaire met die aparte dansjes, maar het laat beide ver achter zich wat mij betreft. Horror is ook zeker niet het eerste wat telt, eerder komedie. Er is wel een enkele gore scene en die is ook overtuigend uitgevoerd.

De personages zijn spot on, zoals de twee vrouwen, de opa en de vijf dorpelingen die bij het opgebaarde lijk blijven (he's dead ). Erg leuke culturele zelfspot, zal wel iets met Roemeense mythologie of sprookjes te maken hebben.

Strigoi is prima geschoten en heeft een gave soundtrack met de gypsy muziek (Mahalageasca blijft tof) en Spirit in the Sky, waardoor er een vreemd en luchtig sfeertje hangt. En gecombineerd met de dorpse setting, de drank, de dansjes en de manier waarop het horror-gegeven van 'vampieren' aan bod komt, heb je een uniek iets.

Wel jammer dat er geen Roemeens wordt gesproken, alhoewel de monotone en gebrekkige accenten geinig zijn en de dialogen goed. Soms is het te rommelig en het duurt ietsje te lang, maar dat laatste is alleen een straf bij slechte films. Dikke 4*

avatar van Corcicus

Corcicus

Saaie kinderfilm zonder echte hoogtepunten. Ik vond niet dat Strigoi in iets uitblonk.

avatar van K. V.

K. V.

Een beetje een maf filmpje. De cast spreekt een soort Russisch-Engels en ook de muziek zit boordevol Balkanse deuntjes.

Het verhaal zelf kijkt vlot weg en is af en toe een beetje grappig. Verder is hij ook iet wat bloederig, maar dit is zeker niet de hoofdmoot van de film.

Niet echt een must-see, maar toch aangenaam kijkvoer.