• 9.378.049 stemmen

Geregisseerd door: Jin Yang

Met onder meer: Bai Li Jun, Yang Ming Juan en Guan Caolan

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Er Dong

Er Dong woont alleen met zijn moeder in een klein dorp en groeit op voor galg en rad. Ten einde raad brengt zijn moeder hem naar een christelijke school, in de hoop dat Er Dong hier orde, regelmaat en God zal vinden - en hopelijk ook een beroep leert. Maar hij vindt slechts een vriendinnetje, Chang'e. Ze worden van school gestuurd en beginnen aan een onzeker leven samen. Het blijkt niet eenvoudig de kost te verdienen. Dan begint ook nog het verleden op te spelen: wie was Er Dongs vader?

avatar van Fisico

Fisico

Degelijke film over een Chinese jongeman die maar niet lijkt volwassen te worden. Zijn moeder is ten einde raad en wil zijn gedrag onder de goddelijke barmhartigheid plaatsen, maar ook dat lukt niet echt. Niet dat er wereldschokkende dingen gebeuren, maar Er Dong neemt het leven zoals het is. Hij is vrij impulsief en met zijn verschillende jobs en weinig doordachte ideeën komt hij nergens zoals zijn wild idee om een bos te kopen en het gekapte hout te verkopen. Zelfs wanneer hij vader wordt, lijkt dit hem zelfs niet tot inkeer te doen komen.

Ook worstelt hij met zijn eigen identiteit, maar tegen dan is het kalf al verdronken en zijn we reeds ruim het anderhalf uur van de film voorbij. Degelijk, maar alles behalve memorabel. De film is traag, maar stoort niet. Op zich zit er voldoende tempo in de film. Kon me moeilijk vereenzelvigen met de jongen, er was te weinig betrokkenheid om echt in de film te zitten.

Het camerawerk was wel ok, mooie beelden en eveneens een beperkte doch goede inkijk op een aantal culturele lokale gebruiken zoals het huwelijk. Speelduur misschien ook net iets te lang om de boodschap te vertellen. Alles in zijn geheel genomen vrij middelmatig allemaal.