• 9.372.679 stemmen

Geregisseerd door: Jin Yang

Met onder meer: Bai Li Jun, Yang Ming Juan en Guan Caolan

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Er Dong

Er Dong woont alleen met zijn moeder in een klein dorp en groeit op voor galg en rad. Ten einde raad brengt zijn moeder hem naar een christelijke school, in de hoop dat Er Dong hier orde, regelmaat en God zal vinden - en hopelijk ook een beroep leert. Maar hij vindt slechts een vriendinnetje, Chang'e. Ze worden van school gestuurd en beginnen aan een onzeker leven samen. Het blijkt niet eenvoudig de kost te verdienen. Dan begint ook nog het verleden op te spelen: wie was Er Dongs vader?

avatar van danuz

danuz

Een ongepolijst sociaal drama over een jongen die maar niet op het rechte pad kan blijven en door kleine misdaad in steeds grotere problemen geraakt. Daarbij worden weinig zijpaden bewandeld en blijft de camera altijd dicht op Er Dong gericht. Yang Jin maakt hier absoluut geen perfecte film mee (zo is de cameraman geregeld te zien, werken de droomscenes net niet altijd), maar juist door zijn tamelijk lange speelduur wist hij me wel mee te krijgen. Soms wat langdradig, andere keren heel raak, nergens melodramatisch en altijd rauw (maar net niet rauw genoeg trouwens). Je voelt dat hij net uit het dorp komt wandelen waar hij de film opnam (wat nog echt zo is ook, hoorde ik naderhand).

avatar van Barcel

Barcel

Aparte maar erg vermakelijke film.

Heb me geen moment verveeld, hoewel ik er wel zeker van ben dat mijn vrienden hem veel te lang zullen vinden. Sommige scenes vond ik zo mooi gemaakt, vooral met de motor. Ook vond ik een paar uitzichten zo schitterend. Je maakt ook met de cultuur van China mee, bijvoorbeeld hoe de school van Er Dong er uitziet en een aantal banen die hij deed voor het geld voor de huur en eten zijn zwaar en gevaarlijk. Dit raakte me wel soms. Prachtig gedaan.

Helaas op het moment dat Er Dong beseft dat zijn moeder niet zijn echte moeder is begon het saai te worden. Maar gelukkig duurde dat kort en de film bleef nog erg vermakelijk ook.

Een geslaagde film, als je het mij vraagt.

Aparte film met mooie beelden, maar wel heeeeel errug traaaaaaaaaaaag. Heb het na een half uurtje voor gezien gehouden.

avatar van speedy23

speedy23

totkijkdanmaar schreef:

Aparte film met mooie beelden, maar wel heeeeel errug traaaaaaaaaaaag.

Had de regisseur het hele verhaal een klein beetje sneller verteld en de hele film op pakweg 100 minuten gebracht, het kon een topper in zijn genre zijn. Nu? Bestemd om ergens weg te deemsteren wegens te traag en te lang. Jammer, een gemiste kans.

avatar van Davidus

Davidus

Geweldige film. Sfeerrijk, kleurrijk, een mooi beeld van het Chinese platteland en cultuur. Heel puur, direct, niets gekunsteld.

Heeft veel weg van Still life en Bin Yip.

Lange takes, veel stilte, veel nietszeggende handelingen. Hierdoor zit je heel dicht op de karakters, alsof je zelf aanwezig bent in die dorpjes, op het werk en in de huizen.

. Tempo is traag, maar zeker niet te traag. Eerder relaxed. Je moet er wel van houden, dat zeker. En niet te hoog in je energie zitten

Is een film die de tijd neemt, en naar mate hij langer duurt kom je steeds meer in de ban van de karakters, de mooie natuur beelden en industriële beelden, en zelfs van de opnames van de armoedige maar kleurrijke slaapkamer. Het tempo, de lange shots, de mooi beelden werken hypnotiserend en zuigen je helemaal mee in de film

Mooiste tijd om te kijken:snachts in de stilte.

avatar van Fisico

Fisico

Degelijke film over een Chinese jongeman die maar niet lijkt volwassen te worden. Zijn moeder is ten einde raad en wil zijn gedrag onder de goddelijke barmhartigheid plaatsen, maar ook dat lukt niet echt. Niet dat er wereldschokkende dingen gebeuren, maar Er Dong neemt het leven zoals het is. Hij is vrij impulsief en met zijn verschillende jobs en weinig doordachte ideeën komt hij nergens zoals zijn wild idee om een bos te kopen en het gekapte hout te verkopen. Zelfs wanneer hij vader wordt, lijkt dit hem zelfs niet tot inkeer te doen komen.

Ook worstelt hij met zijn eigen identiteit, maar tegen dan is het kalf al verdronken en zijn we reeds ruim het anderhalf uur van de film voorbij. Degelijk, maar alles behalve memorabel. De film is traag, maar stoort niet. Op zich zit er voldoende tempo in de film. Kon me moeilijk vereenzelvigen met de jongen, er was te weinig betrokkenheid om echt in de film te zitten.

Het camerawerk was wel ok, mooie beelden en eveneens een beperkte doch goede inkijk op een aantal culturele lokale gebruiken zoals het huwelijk. Speelduur misschien ook net iets te lang om de boodschap te vertellen. Alles in zijn geheel genomen vrij middelmatig allemaal.