• 9.373.153 stemmen

Geregisseerd door: Bakur Bakuradze

Met onder meer: Gela Chitava, Ruslan Grebyonkin en Lyubov Firsova

Gesproken taal: Russisch

Plot Shultes

De 25-jarige Shultes woont bij zijn zieke moeder, kijkt veel tv en bezoekt af en toe zijn broer die in het leger zit. Ooit was hij een talentvol atleet, maar na een auto-ongeluk werd hij zakkenroller. Hij heeft altijd een notitieblokje bij zich, waarin hij allerlei feiten noteert. Shutles heeft zich grotendeels afgesloten van de wereld om zich heen. Tot hij een video ontvangt van een van zijn slachtoffers.

avatar van starbright boy

Minimalistisch Oost-europees Bressoniaans drama. Met wat goed getimede relativerende humor. Niet echt bijzonder, films als deze zijn er wel meer, wel gewoon goed. Tenminste voor mensen die wel wat hebben met uitgeklede films. Zonder muziek, zonder dik aangezette emotie en zonder veel plot.

avatar van neo

neo

De regisseur wilde een film laten zien waarbij hij de kijker wil laten zien dat eerste indrukken van een persoon bedriegelijk kunnen zijn. En inderdaad, ik leefde uiteindelijk erg mee met de hoofdpersoon, terwijl ik eerst niks met hem had. Neem een lichte humoristisch inslag, gecombineerd met een vleugje troosteloos Moskou en Pickpocket invloeden en je hebt een prima film.

Ergens in de film, vlak voordat Shultes de video van de vrouw kijkt, zit een stukje wat lijkt op sound design. Dacht zelfs nog dat het misschien origineel geocomponeerde muziek. Die 20 seconden zijn erg mooi en komen op precies het goede moment nadat je net begint mee te elven met het hoofd karakter. Na de regisseur bij de Q&A te hebben gevraagd hoe dat zat, zei hij dat het onbedoeld in de film was blijven zitten. Het was een geluid wat ze niet meer hadden kunnen wegwerken.

avatar van Kibabu

Kibabu

Aardig, inderdaad jammer dat het de hoofdpersoon triest vergaat.

avatar van neo

neo

Zie niet wat daar jammer aan is. Omdat je als kijker met hem begint mee te leven?