• 9.373.321 stemmen

Met onder meer: Fernando Tielve, Déborah François en Michiel Huisman

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 13 augustus 2009

Plot Unmade Beds

"Bright lights, lost souls..."

De Spaanse Axl is voor het eerst in Londen, op zoek naar z'n vader en z'n verleden. De Belgische Vera is ook in Londen, om haar verleden achter zich te laten. Ze zijn vooral opzoek naar zichzelf, maar pas als ze elkaar hebben gevonden vinden ze wat ze echt zoeken.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Stond pas al een artikel in het NRC dat Michiel Huisman ook ineens internationaal bezig is. Oa dus opduikt in dit werk van een Argentijn in Engeland. Na het prachtige Glue zijn er bij mij verwachtingen, maar zowel synopsis als filmstills stellen mij vooralsnog niet gerust.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Een film die naarmate hij vordert steeds sterker wordt. Het begin is nogal gratuite en rommelig, want coming-of-age films hebben we genoeg gezien en dit heeft in eerste instantie niks speciaals en niks dat aan Dos Santos' prima debuut Glue herinnert. Ook al komen de hoofdpersonen steeds dichterbij hun doel (zodat er is, het einde van hun zoektocht is wellicht beter) de dromerige sfeer blijft en dat is fijn, hij neemt zelfs toe. Het acteerwerk is helaas niet zo sterk al doet de schaapachtige Tielve zijn best. François vond ik ronduit kleurloos.

avatar van MFEO

MFEO

Weet iemand welke nummers in deze film zit?

Phoenix

Heerlijke film! Kleurrijk, komisch en lekker offbeat. De editing is lekker springerig, het camerawerk frivool, de soundtrack hip en Deborah Francois verrukkelijk. Deed me erg aan Ellen Page denken, trouwens.

4* Echt genoten (en ik was niet de enige in de Schouwburg)

avatar van starbright boy

Vond het ook fijn. Een wat geidealiseerde, vaak komische coming of agefilm met een leuke frisse stijl en een toffe liedjessoundtrack. Beetje dromerig, tamelijk luchtig en lief.. Maar erg vermakelijk. Ik heb Glue destijds gemist, maar dat moet ik ook maar eens gaan bekijken.

avatar van wolfmanrene

wolfmanrene

MFEO schreef:

Weet iemand welke nummers in deze film zit?

heel veel stevige muziek, maar ook Ricchi e poveri met Sara perche ti amo. Zeldzaam mooi gebruikt hier.

Verder o.a. Good Shoes met We Are Not The Same en Tindersticks met Cherry blossoms

avatar van movleut

movleut

Inderdaad een film die zwak begint maar gaandeweg steeds sterker wordt.

Ik vond het wel apart dat de goede soundtrack werd benadrukt door een aantal keer dezelfde nummers te laten horen in de film. Tegen het einde herkende ik de nummers en was ik klaar om de sundtrack aan te schaffen

avatar van voskat78

voskat78

Had in het begin zo me twijvels te meer omdat iedereen tijdens IFFR deze film zo op hemelde. Nu ja dat was opzich ook niet zo zeer uit de lucht gegrepen want na het zien ervan moest ik toch concluderen dat het wel een erg fijne film is!!

4 stars dus

movleut schreef:

Tegen het einde herkende ik de nummers

Vertel!

avatar van MFEO

MFEO

Black Moustache - HOT MONKEY, HOT ASS!

avatar van Macmanus

Macmanus

Te duidelijk Arthouse.

Zag het in de sneak, eerst kwamen er typische Gaspar Noe letters in beeld dacht heel even dat ik zijn nieuwe voor me kiezen kreeg, beetje wishful thinking I know. Maar al snel was het duidelijk dat Noe het niet was en we een vrij typische Arthouse film voorgeschoteld kregen. De karakters zijn best lief hoor, maar de woorden vaker en gezien gingen niet meer dan 1 keer door mijn hoofd. Vooral de voice onder lopen over het strand en over straat, waren makkelijk.

Ach voordeel was wel dat dit wel gemaakt was over het algemeen door mensen die een snappen hoe een camera en montage programma werken, waardoor het die andere IFFR shit uit Thailand wel goed achter zich laat. En het toch best aardig wegkijkt.

3 kleine sterren.

avatar van Redlop

Redlop

Glue had ik op IFFR gezien en dus deze mocht ik niet missen. Feitelijk hetzelfde soort film met volwassener personages maar dan in Londen. Van het verhaal moet deze film het niet hebben, maar wel een lekker onbevangen alternatief sfeertje. De zoektocht naar de vader probeert de film een iets te gekunstelde beladenheid te geven. 3,5*

avatar van 5eyez

5eyez

Briljante film.

Afgelopen donderdag was de premiere in Paradiso.

Director Alexis Dos Santos deed nog een woordje vooraf YouTube - Alexis Dos Santos talks about Unmade Beds

en na de film gaven Michiel Huisman en Deborah Francois ook nog een reactie YouTube - Michiel Huisman and Deborah Francois about Unmade Beds

avatar van wibro

wibro

Bijzonder aardig filmpje die het bij mij helemaal moest hebben van het hippe alternatieve sfeertje, waarbij de beelden, de personages en de muziek een geheel vormden.

itt "L' Auberge Espagnol" die ik vorige week gezien heb kon ik nu wel met de personages sympathiseren en vooral met Déborah François, die ik verreweg het sympathiekst vond.

avatar van Jasper72

Jasper72

Prachtig coming-of-age verhaal op een originele manier vertelt en gefilmd. Daarnaast ook steengoeie soundtrack die de beelden perfect ondersteunde. Fernando Tielve maakte indruk op mij. Daarnaast vond ik ook Michiel Huisman verrassend goed.

avatar van La__Belle

La__Belle

Ik vond het echt een heerlijke en sterke film.

Ik heb echt genoten van de spaanse acteur. Hij is behalve knap ook nog eens heel erg goed.

En inderdaad, Hot Monkey Hot Ass! Alleen in de film draait hij een remix versie van de normale versie, weet iemand waar die te krijgen is, want ik kan de soundtrack ook nergens kopen.. :/

Alvast bedankt!

Zeker 5 sterren. (:

avatar van Prrrauline

Prrrauline

Ik zou bijna geen 4 sterren toekennen, omdat het zo makkelijk is om van deze film te houden. Gelukkig is snob niet mijn middelste naam, dus vier sterretjes zullen het zijn. Romantisch, innemend en lief, met een rauw randje.

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

die poster doet me toch sterk aan de groep greenday denken..

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Wanneer komt deze nou toch eens uit op dvd?

14 juni.

Phoenix

Ook al op Play.com te koop.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

starbright boy schreef:

14 juni.

Is er nog een bron?

avatar van starbright boy

Staat op diverse releaselijsten en is ook al te bestellen op bol.com o.a.

avatar van Tribe

Tribe

Echt een film die precies in mijn straatje ligt. Hopeloos en heerlijk naïef romantisch, een tikje vreemd, een tikje rommelig en bovenal toch erg sfeervol. Deborah Francois is van een buitengewone schoonheid en houdt het mysterie om haar personage heen intact. Over het algemeen fijne muziek, met dat nummer van Tindersticks dat als thema erg mooi telkens langskomt. Al met al, ondanks de sores van de personages, toch een mooie film voor levensgenieters.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

ben het wel met Tribe eens. film voor de liefhebber van arthouse drama. komedie was het niet echt maar leuk om te zien. geen grote film in arthouse, maar begin er maar wel aan als je deze genre lief hebt. 3.5

avatar van erpunited

erpunited

Ik vond de film weinig aan. Het verhaal is redelijk. Goed geacteerd. Totaal geen komedie. Vond hem wat traag en langdradig worden. Het is niet mijn film.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Toch wel een mooi filmpje. Geslaagd alternatief sfeertje zoals hier al werd opgemerkt. Erg goede soundtrack ook, hoewel Alexis Dos Santos er naar mijn gevoel niet helemaal in slaagt om beeld en geluid echt te doen samensmelten. Prima songs maar er wordt niet zoveel mee gedaan. Briljante cinema is Unmade Beds wat mij betreft dus niet, maar zeker een charmante prent. Dikke 3,5*

avatar van Zeriel

Zeriel

Hot Monkey, Hot Ass

No future , No Past

Best aardig gemaakt, maar er gebeurd vrij weinig, en origineel is het niet. Sountrack ok, prima subcultuur sfeertje.

Als je de DVD-achterflap (10 regels) leest, weet je de zo'n beetje gehele plotontwikkeling. Niet doen dus.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik heb een beetje een dubbel gevoel bij deze film. Ik vond de personage's een groot gedeelte van de film behoorlijk vaag waardoor ik niet lekker in het verhaal kwam. En Axl vond ik eigenlijk maar een irritant ventje dat op de zak van een ander teerde. Hierdoor raakte ik er ook al niet in geintereseerd om te kijken hoe het met hem af zou lopen.

Wat ik wel een goed aspect aan het verhaal vond was het gedeelte met Axl zijn biologische vader. Ik had bij de laatste scene tussen hen twee het idee dat de vader ook een beetje door had of in ieder geval het gevoel had dat Axl zijn zoon was.

Maar aan de andere kant vond ik de gehele sfeer van de film echt waanzinnig sterk neergezet. Het kwam allemaal een beetje als een dronken roes over zoals ook de hoofdpersonage's van de film zich voelden. Ik denk dat het het een combinatie was van camerawerk, belichting en muziek waardoor je dit effect kreeg. Ik vond het erg knap gedaan. De muziek was ook erg goed gekozen.

avatar van missl

missl

film die tracht art house over te komen maar slaat de plank mis. saai, oninteressant verhaal, traag.