• 9.370.338 stemmen

Met onder meer: Fernando Tielve, Déborah François en Michiel Huisman

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 13 augustus 2009

Plot Unmade Beds

"Bright lights, lost souls..."

De Spaanse Axl is voor het eerst in Londen, op zoek naar z'n vader en z'n verleden. De Belgische Vera is ook in Londen, om haar verleden achter zich te laten. Ze zijn vooral opzoek naar zichzelf, maar pas als ze elkaar hebben gevonden vinden ze wat ze echt zoeken.

avatar van Aapje81

Aapje81

Smaakvolle film met goed acteerwerk en zeer goede muziek. Door deze film heb ik Thindersticks ontdekt en alleen al daarom koester ik deze film. Speciale vermelding verdiend Michiel Huisman hij zet hier een verassend sterke rol neer.

Erg goed en speciaal voor de liefhebbers:

YouTube - Tindersticks - Cherry Blossoms

avatar van Decec

Decec

Ik vond een redelijk film..

Geen spannende drama film.. geen komedie..

zeker een trage film...

2,5 ster!

avatar van joepp

joepp

Hip filmpje, maar allemaal 'net niet'.

Unmade Beds is een film waarvan je niet weet welke kant deze nou precies op probeert te gaan. Maar uiteindelijk is het uitgangspunt wel leuk. Een paar twintigers (van vooral andere afkomst) - en dan in het bijzonder Axl en Vera - die gevolgd worden in hun bestaan in de stad Londen. De worsteling met zichzelf werd soms treffend en soms beschamend weergegeven, maar de film bleef wel boeien, alleen was er sprake van wisselvalligheid.

Visueel zag het er soms best leuk uit. Vaak zat er een mooie gloed over de shots en verder zat de (soms) hippe montage ook wel snor. Wat sommige shots dan weer totaal verpestte was de kleur en stijl van de kleding die de acteurs - en dan vooral Axl - aanhadden. Vaak helaas totaal misplaatst in de setting en erg geforceerd (hip).

Soundtrack had ik totaal niks mee in dienstverband met deze film. Ik vind Thindersticks vaak erg mooie muziek en Good Shoes ook wel aardig, maar in deze film klonk het te veel als een wirwar aan muzikale input. Nooit echt sfeerverhogend helaas.

Klinkt allemaal erg negatief, maar toch was er wel iets dat ik zag zitten in de film. Misschien was het de setting en de soms leuke shots, misschien was het het hippe sfeertje... Ik weet het niet. Maar van de andere kant wil ik dit ook een gemiste kans noemen. Want met iets meer precisie, aandacht en selectiewerk had dit een prachtige film kunnen zijn.

Nu kom ik niet verder dan een kleine 3,5*

avatar van Gangleri

Gangleri

Een beetje een typische filmhuisproductie, zeker met "Glue", een andere film van Dos Santos in het achterhoofd, waarin hij een beetje hetzelfde doet. Verder wel aardig.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Fijn subtiel filmpje dat ik ook wel erg hip en muzikaal vond opgebouwt en ook nog mooie diverse verhaallijnen en personages heeft. Wat ik nou wel weer jammer vond is dat die Belgische personage weer een Frans-Belg is, waarom niet gewoon Vlaams. Verder vond ik die Mike ook erg goed en de Nederlandse Michiel Huisman heeft ook een fijn rolletje als Mike's kamergenoot. Ook komt er hier erg veel leuke muziek aan bod en Thindersticks speeld hier ook een belangrijke rol in. Londen kend hierin ook zo zijn mooie kiekjes maar de film doelt wel veel op de uitzichtloze leven van de hoofdpersonages, die er toch wel wat mee willen doen. Ook die scene's tussen Mike en die hypotheker (?) waren erg sterk.

Erg mooie art-house film. Ontroerend, Kunstig en creatief!

avatar van Darbie

Darbie

Behalve acteren, zingt Michiel Huisman in deze film ook het door hemzelf geschreven liedje "Hello".

Kan en past allemaal in deze grenzenloos optimistische vertelling van Alexis Dos Santos.

avatar van blurp194

blurp194

Een beetje ruw, ongepolijst komt het op me over - vooral door de jeugdige zoekerigheid van de hoofdpersonen, die hun image nog niet zo geraffineerd hebben uitgewerkt als de 'echt' hippe volwassenen. Daardoor des te charmanter, ontwapenend, haast aandoenlijk. Het verhaal lijkt dan wat warrig, maar dat is het eigenlijk goed beschouwd toch niet - knap gedaan, de manier waarop de puzzel uiteindelijk kloppend gemaakt wordt. Had ik niet aan zien komen.

Qua acteren niks dan lof, mooie rol van Déborah François maar ook de anderen zijn prima bezig - misschien met uitzondering van de scene waarin ze te bezopen zijn om zich nog iets van te herinneren. Maar misschien is het eigenlijk maar beter als je dat niet zo heel goed spelen kunt.

avatar van 93.9

93.9

Film waarin binnen anderhalf uur het gehele hipsteridioom tot in het lachwekkende voorbij komt.

Toch geef ik het 3 sterren, want er zitten toch aardige shots in.

avatar van james_cameron

Het Londense hipster-milieu waarin de film zich afspeelt wordt niet bijster interessant in beeld gebracht, maar de verhaallijntjes zijn best leuk en hoofdrolspeelster Déborah François is bijzonder charmant. Leuke bijrol ook van Michiel Huisman. Dan nemen we de weinig bijzondere vormgeving en de matige soundtrack maar op de koop toe.