• 9.372.934 stemmen

Geregisseerd door: Kostas Manoussakis

Met onder meer: Elli Fotiou, Anestis Vlahos en Spiros Focás

Gesproken taal: Grieks

Plot O Fovos

Het gezin van een boer, bestaande uit zijn zoon, tweede vrouw en haar dochter uit haar eerdere huwelijk, komt onder druk te staan. De zoon des huizes is nogal schuchter en kan zijn opgekropte lusten steeds minder de baas. De doofstomme werkster die bij het gezin in woont, wordt daar uiteindelijk het slachtoffer van. Om de schande van het dorp te voorkomen, besluit de boer het incident te verdoezelen.

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Bizonder aangenaam verrast door deze film over een enigszins dysfunctioneel gezin in een

boerendorp wanneer door een actie van de niet al te snuggere zoon het verhaal op scherp

wordt gezet. Met uitstekend camera/montagewerk af en toe, prachtige fotografie en ook een

geweldige, vrij aparte soundtrack. Het op zich vrij eenvoudige maar boeiende verhaal wordt

onderhoudend opgebouwd terwijl al de acteurs prima acteren. Daarbij heeft de film continu

een fijne (broeierige) sfeer, en een slotakkoord in petto waar ik kippenvel van kreeg.

Wat mij betreft bood deze film hoogstaande cinema. Des te verwonderlijker dat de film blijkens

het geringe aantal stemmen onder de radar is gebleven, wat wel mede te maken zal hebben met

het feit dat de betreffende regisseur althans op deze deze site slechts 1 film achter zijn naam

heeft staan. Vond het een unieke kijkervaring, zonder minpuntjes en zo goed als volmaakt.