• 9.374.165 stemmen

Geregisseerd door: Ross Katz

Met onder meer: Kevin Bacon, Blanche Baker en Nicholas Art

• HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot Taking Chance

"When one falls, another brings him home."

Wanneer de 19-jarige Chance Phelps omkomt tijdens de oorlog in Irak, biedt Lt. Col. Michael Strobl (Kevin Bacon) zichzelf aan om het lichaam uit Irak terug te halen naar zijn geboortestad. Een reis van Irak, tot Dubois, Wyoming volgt voor Michael, die geheel vrijwillig als militaire escorteofficier zal fungeren.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

LtCol Mike Strobl

Corporal Arenz

Gretchen

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

De eerste stem zie ik Was benieuwd na de prima score op IMDb. Mooi filmpje, met een uitstekende Kevin Bacon. Mooi om te zien in deze film hoeveel respect er getoond wordt voor diegenen die gevochten hebben voor hun land. Dit met een aardige hoeveelheid emotionele lading, een paar erg mooie beelden, een aardige score en vooral een mooi eerbetoon. De film heeft jammergenoeg net wat te weinig om zich heen om boven het gemiddelde uit te kunnen steken, maar krijgt dankzij vooral ook een paar sterke scénes makkelijk een voldoende.

avatar van pimmes73

pimmes73

heb de film naar 30 minuten uitgezet vondt het helemaal niks en snap niet dat ie zo hoog gewaardeerd wordt van mijn krijgt ie een 2

ieder zijn mening

avatar van opa_paul

opa_paul

Een echte drama. Alles wordt uit de kast getrokken om deze film zo dramatisch mogelijk te maken. Een goed acterende Kevin Bacon in een vrij simpel waargebeurd verhaal. Een verhaal wat eigenlijk over eer en respect in het leger gaat. Een typisch Americaanse leger film! Eigenlijk heel overdreven hoe die Americanen alles romantiseren. Het lijkt wel een wervingsactie voor het leger. (Je zou haast hopen je leven te mogen geven voor het Americaanse leger )

Hoe dan ook. De missie slaagt wel vrij goed. Er zitten wel pakkende scenes in. Het speelt ook mee dat de film maar zo kort duurt. Had de film langer geduurd had het zeker een lagere stem gekregen.

Kortom; een uitgemolken drama die gedragen wordt door Kevin Bacon!

avatar van proekie

proekie

Ik vond het een super film. Als mensen de film saai vonden hebben ze denk ik de film niet begrepen.

Bert_ve schreef:
Wat een verschrikkelijke slechte EO film. Met alle respect voor de slachtoffers in deze Irak waanzin. Ik dacht constant dat de hoofdpersoon gay was of een andere bijzondere relatie met het slachtoffer had. Niet dus. Waarom dan al dat vreselijke sentimentele gedoe?????

. Had een hoop uiteenlopende reacties verwacht hier maar dit slaat echt alles.

Anyway, toch wel een lastig te beoordelen film voor mij. Lijkt me wat beter te vatten voor Amerikanen, aangezien wij hier dat enorm nationalistische en die militaire geschiedenis bepaald niet zo hebben.

Ik vond het wel mooi om te zien, het grote respect en de eerbied waarmee zo'n gesneuvelde behandeld wordt en kon in best veel meegaan wat betreft de reacties van doodgewone Amerikanen die ermee in aanraking komen. Maar soms ging het me wat te ver. die stoet auto's met lichten aan.....

avatar van Zinema

Rouwen op commando.

En dat moet je maar kunnen.

Want we zijn niet dusdanig emphatisch aangelegd dat we gelijk aan slachtofferhulp moeten denken na het aanschouwen van deze film. Meelevendheid moet er van nature inzitten, zo lijken de makers te vinden. En anders forceren we het wel door middel van de Amerikaanse vlag. Satisfaction guaranteed.

Pardon, u bent geen inwoner van de V.S.? Tsja, dan gooien we er nog wat begripvolle vrouwen en kinderen tussen. U weet wel, met zo'n zigeunertraantje.

Beschaamd, wel nee. Zo doen wij dat altijd. Onder het mom van 'ter nagedachtenis'. Uuuh. Ja, valt heel wat ruggen mee te verdienen. Oeps, u bedoelde over de rug? Neen dat hadden we niet begrepen..

Cinematografisch dan maar verder lullen? Ja graag. Dan misschien wel een voldoende? Welnee.

Ik gebaar mijn peace-teken in de lucht en geef gelijk het aantal sterretjes aan.

avatar van Movsin

Movsin

De droefenis rond het sneuvelen van een Amerikaanse soldaat tijdens de oorlog in Irak, hier uitgaand van de ernst van en het respect voor de escorte die het lijk uiteindelijk aan de familie gaat overmaken maar ook met heel veel medeleven en verdriet van al wie op de hoogte is van het gebeuren.

Kevin Bacon in de rol van de escorte houdt de ganse film in zijn greep, film waarbij ge niet onbewogen blijft maar waarbij ge ook het hele plechtstatig en disciplinair gedoe van het leger als behoorlijk hippocriet kunt aanzien.