Genre: Drama / Oorlog
Geregisseerd door: Ross Katz
Met onder meer: Kevin Bacon, Blanche Baker en Nicholas Art
Bekijk via HBO Max
Plot Taking Chance
"When one falls, another brings him home."
Wanneer de 19-jarige Chance Phelps omkomt tijdens de oorlog in Irak, biedt Lt. Col. Michael Strobl (Kevin Bacon) zichzelf aan om het lichaam uit Irak terug te halen naar zijn geboortestad. Een reis van Irak, tot Dubois, Wyoming volgt voor Michael, die geheel vrijwillig als militaire escorteofficier zal fungeren.
LtCol Mike Strobl
Corporal Arenz
Gretchen
Leland Palmer
De eerste stem zie ik
Was benieuwd na de prima score op IMDb. Mooi filmpje, met een uitstekende Kevin Bacon. Mooi om te zien in deze film hoeveel respect er getoond wordt voor diegenen die gevochten hebben voor hun land. Dit met een aardige hoeveelheid emotionele lading, een paar erg mooie beelden, een aardige score en vooral een mooi eerbetoon. De film heeft jammergenoeg net wat te weinig om zich heen om boven het gemiddelde uit te kunnen steken, maar krijgt dankzij vooral ook een paar sterke scénes makkelijk een voldoende.
Rsp
Het geeft een beeld van de nazorg. Ik vond het een interessante film maar ook best een emotionele film. Het kijken zeker waard.
hannes64
- 1926 berichten
Dit was een goeie emotionele film over de nazorg.
Ik wil hier verder ook niets over kwijt....gewoon de film zien.
Soms kreeg ik een brok in m`n keel, wat je allemaal moet meemaken.
Maar ja, "that`s life".......en wat voor.
Zoals harmjan al vermeldde.....Mooi om te zien in deze film hoeveel respect er getoond wordt voor diegenen die gevochten hebben voor hun land.
Ja, ongetwijfeld zeker weten.
Zeker een film die interessant is, wil em nog `s zien.
Een echte aanrader...............Bacon ( niet echt mijn favo acteur ), speelt top.
En ja, de score is ook zeer passend.
RonMon
Ik vond dit een mooie, emotionele film. Misschien komt dit ook wel omdat ik zelf familie in uitzendgebied heb zitten. Het is mooi om te zien dat de gesneuvelde de hele film lang met eer en respect behandeld wordt. Normaal houd ik niet zo van films met weinig actie, maar dit is wel een aanrader.
pimmes73
heb de film naar 30 minuten uitgezet vondt het helemaal niks en snap niet dat ie zo hoog gewaardeerd wordt van mijn krijgt ie een 2
ieder zijn mening
wimaroca
ieder zijn mening
je hebt geen waardering gegeven!
riaz
0.5 ster
Het is wel jammer dat je niet ziet hoe er ook mensen sterven die hun land echt verdedigen in Iraq en dat hun geen respect wordt gegeven. Ik bedoel die amerikanen beschermen niet hun land, ze maken juist andere landen kapot, er is geen dreiging van vrouwen en oude mensen en kinderen die amerika kunnen aanvallen
johnrambo
Op zich best een aardige film, met een origineel onderwerp.
Over oorlog zijn er al vele films, maar over het werk van een militaire escorteofficier zijn nog niet veel films gemaakt.
Kevin Bacon speelt een sterke rol, maar de bijrollen van de andere acteurs zijn matig.
We hebben het hier wel over een echte pro amerikaanse feel good movie, die met tijden te dik over de top is.
Waku
Langzaam maar mooi,realistisch en bijna documentaire achtig drama die het gehele process volgt van het transport van het stoffelijk overschot van een van de omgekomen militairen in Irak naar zijn laatste rusplaats.
"Taking Chance" is puur.
En dat mag ook gezegd worden van de rol van Bacon.
De beelden aan het eind tijdens de aftiteling van werkelijke de Chance
geven de film nog wat meer emotionele lading.
Kort filmpje ( 1 uur 15) maar wel een overtuigende.
Skin
Als oud beroepsmilitair kijk je toch iets anders aan tegen deze films.
Heb (gelukkig) nog nooit zoiets mee hoeven te maken. Heb je een afkeer tegen het leger laat deze film dan links liggen.
Persoonlijk vond ik dit een zeer indrukwekkende film waardoor mijn mening over alle uitgezonden miltairen, waar dan ook ter wereld, niet zal veranderen.
Gevoelige kleine productie die zonder poespas weet te ontroeren.
Jeauhan
Bescheiden film. Zonder valse sentimenten en echte opsmuk weet de film goed op herkenbare emoties in te spelen. Er wordt zonder verdere politieke bijbedoelingen respect getoond aan 'hen die vielen'.
Verder als film niet echt heel bijzonder. Was ook niet nodig en misschien schuilt ook juist daarin wel de kracht van de film.
vranque
Prima als bonus dvd bij verschillende producties maar niet aan mij besteed. Er worden wel interessante en voor mij onbekende aspecten vertoond maar gadver wat klef allemaal. Ik heb geen militaire achtergrond en dat vereist deze film ook niet. Toch geloof ik dat een dergelijke achtergrond wel degelijk bijdraagt aan een betere beoordeling van deze film..Dus...
christophel
****4
Heel indrukwekkend, als dit altijd zo gaat vind ik dit
zeer netjes.
Jeauhan
maar gadver wat klef allemaal.
En volgens mij zijn de gevoelens niet zozeer herkenbaar voor soldaten zelf maar meer ook voor mensen die zelf wel iemand kennen in een uitzendgebeid. En heb de laatste jaren wel eens het idee dat dat voor het merendeel geldt...
pi3thebasterd
Goede film. Wel een erg trage film.
Het doet de film goed dat het maar 1 uur 15 duurt.
Kijk de film zeker niet als je actie wilt, want dan kun je beter een ander kijken.
SaNDuTjE
Mooie en ontroerende film over de laatste reis die een gesneuvelde soldaat aflegt.
Kevin Beacon speelt erg sterk en zorgt voor mooie scenes.
Heb aantal keren met een brok in m'n keel gezeten en dat zegt voor mij genoeg.
opa_paul
Een echte drama. Alles wordt uit de kast getrokken om deze film zo dramatisch mogelijk te maken. Een goed acterende Kevin Bacon in een vrij simpel waargebeurd verhaal. Een verhaal wat eigenlijk over eer en respect in het leger gaat. Een typisch Americaanse leger film! Eigenlijk heel overdreven hoe die Americanen alles romantiseren. Het lijkt wel een wervingsactie voor het leger. (Je zou haast hopen je leven te mogen geven voor het Americaanse leger
Hoe dan ook. De missie slaagt wel vrij goed. Er zitten wel pakkende scenes in. Het speelt ook mee dat de film maar zo kort duurt. Had de film langer geduurd had het zeker een lagere stem gekregen.
Kortom; een uitgemolken drama die gedragen wordt door Kevin Bacon!
MovieHero
Deze film is pure Amerikaanse-promo film. Om te huilen zou triest. Gedurende de gehele film wordt Kevin Bacon gevolgd tijdens zijn reis met het lijk van een gesneuvelde Amerikaanse soldaat. Er gebeurt verder niets. Hiervoor zijn documentaires.
RickZ
Goed acteerwerk aan de ene kant, een zwaar aangezet onderwerp aan de andere kant. De moeite van het kijken wel waard.
xatjeroen
Een prachtige film.
rustig, indrukwekkend, interessant, boeiend en een zeer zeer goed acterende Kevin Bacon.
plompa
mooie film over respect en eer. Vond het mooi om te zien hoe respectvol iedereen hiermee omgaat in de usa. ben benieuwd of dit realistisch is.
scumfrog
Ik had geen verwachtingen vooraf, des te meer verrast door dit aangrijpend verhaal. Deze film maakt het nieuws wat elke dag al zappend aan ons voorbij gaat weer even tastbaar.
Voor wat betreft het bovengenoemde commentaar: het kan zo zijn dat de Amerikaanse regering wellicht niet de juiste bedoelingen heeft bij deze oorlog, feit blijft dat er respect voor de soldaten kan worden getoond die uit hun ideaal vechten voor de vrijheid van mensen. Tenslotte werd hier in '45 ook niet over geklaagd. Maar kijk en oordeel zelf......
Brotherband
In 85 minuten een indrukwekkende realiteit neergezet.
4 dikke sterren.
nerovats
Sluit me aan bij MovieHero. Waardeloze film. Amerikaanse propaganda. Snap wel dat dit soort films in Amerika goed ontvangen worden, maar in Europa?
flyer
Echte pro Bush film zeer veel propaganda echt niet zo goed voor mijn maag dit soort pulp

Deze zes sterke oorlogsfilms op HBO Max zijn zeker de moeite waard

Drie uitstekend beoordeelde minder bekende films op HBO Max
war crimeswarlordwar victim leger