• 9.370.274 stemmen

Geregisseerd door: Gonzalo Calzada

Met onder meer: Patricio Contreras en Martín Slipak

Gesproken taal: Spaans

Plot Resurrección

Buenos Aires, 1871. Een jonge Argentijnse priester keert terug naar huis tijdens een epidemie van gele koorts. Hij raakt in paniek als hij de link met iets bovennatuurlijks ontdekt. Een reeks onverwachte gebeurtenissen doen hem twijfelen aan zijn missie, zijn morele overtuigingen en tenslotte zijn geloof.

avatar van erik1977

erik1977

Mooie sfeerrijke Horrorfilm, en vaak echt eng>

Wat een geweldige sfeerschepping hier en acteeerwerk is ook dik in orde.

Ik heb nog niet veel Argentijnse Horrorfilms gezien, maar na deze ga ik er zeker meer opzoeken.

Fijn.

Ik wil me absoluut nog geen kenner noemen van de Argentijnse horror scene, maar het weinige wat ik gezien heb bevalt toch wel. Films die iets meer gericht zijn op sfeer dan pure horror, dat wel, maar dat stoort niet echt.

Zo ook deze. Echt eng vond ik het niet, de gore is zeer beperkt en de film dankt het horror labeltje vooral door toedoen van een bovennatuurlijk element in het verhaal, maar toch vond ik het een erg geslaagde film. En dan met name door het wat ruwe, creepy sfeertje dat er hangt.

Geweldige locatie, sterk in beeld gebracht. Erg mysterieus, veruit één van de meest aantrekkelijke filmspookhuizen die ik al gezien heb. Al spookt het er dan niet echt, het is eerder een film over plagen, religie en het kwade. Toch weet deze flm zich ook te onderscheiden van het klassieke religieuze geleuter dankzij een beetje lokale folklore.

Visueel erg verzorgd en sfeervol, het acteerwerk is goed en ondanks dat de film een tikkeltje traag is blijft het verhaal/het mysterie boeien. Fijne kennismaking met Calzada, hij mag nog eventjes in het genre kamperen wat mij betreft.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Mooi neergezet sfeertje inderdaad, maar vond het verhaal te lang slepen, met veel heen en weer gedoe/geren tussen de locaties.

avatar van horizons

horizons

Sfeer is het sterkste punt van deze film maar volgens mij had er nog meer in de locatie gezeten. Ligging en buitenkant is mooi maar ik kan me na afloop maar drie settings binnenshuis herinneren.