• 9.379.408 stemmen

Dance to the Music (2008)

Documentaire | 60 minuten

Genre: Documentaire

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Willem Alkema

Met onder meer: Sly Stone, George Clinton en Nile Rodgers

Plot Dance to the Music

Verslag van de lange speurtocht die Zwollenaar Willem Alkema maakte naar de verdwenen funkpionier Sly Stone. De band Sly and the Family Stone is één van de grote namen op het Woodstockfestival in 1969. Ze scoren grote hits met nummers als 'Dance to the Music' en 'Family Affair'. Sly Stone was een grootheid vergelijkbaar met Janis Joplin, Jimi Hendrix en Jim Morrison. Het enige verschil: Sly ging niet dood maar verdween. Dit gegeven nam mythische proporties aan. In Amerika waren tv-stations bereid 10 duizenden dollars te betalen voor een interview. Willem Alkema trok de stoute schoenen aan en ging ook op zoek naar deze vergeten held. In 2005 vond hij de kluizenaar van de funk. Sly woonde op een berg aan een doodlopende weg maar weigerde elke vorm van contact.

Wat een raar plaatje?

Aardig, maar je komt weinig opzienbarends te weten over Sly. Het geinigste is uiteindelijk het eerste 'interview' in jaren.

avatar van decicco

decicco

Erg mooie documentaire!

Leuk om te zien ook hoe erg de Nederlandse jongens Sly willen vinden en het dan uit eindelijk ook lukt!

Baggerman

Tot mijn grote schande kende ik Sly Stone's muziek wel, maar hemzelf eigenlijk voor het kijken van deze docu niet. Maar ook niet gek gezien het verborgen leven dat hij al tientallen jaren heeft!

avatar van ewalk

ewalk

Is dat Sly Stone? Ik heb meerdere foto's van hem gezien waarbij hij een veel smaller gezicht heeft. Maar ook veel donkerder van huidskleur. Of is dat Willem Alkema? Ben wel benieuwd naar deze Docu. Sly is een van de pioniers van de Funk! Sing a Simple Song!

ewalk schreef:

Sly is een van de pioniers van de Funk! Sing a Simple Song!

Dat is een ding wat zeker is. Jammer dat hij zolang de muziek de rug toe heeft gekeerd.

Het is volgens mij Willem Alkema. Sly Stone heeft nu een enorme gele hanenkam.

avatar van decicco

decicco

Ik vind het wel bijzonder dat een bekende artiest zich zolang verborgen weet te houden. En dan toch weer een comeback maakt. Je zag wel aan hem dat hij nog vol onder de drugs zat of in ieder geval niet 100% was.

Hahaha, dat lijkt me niet Sly Stone op die foto nee.