• 9.371.613 stemmen

Northville Cemetery Massacre (1976)

Misdaad / Actie | 86 minuten

Genre: Misdaad / Actie

Alternatieve titels: Freedom R.I.P / Harley's Angels / Northfield Cemetery Massacre

Geregisseerd door: William Dear en Thomas Van Dyke

Met onder meer: David Hyry, J. Craig Collicut en Carson Jackson

Plot Northville Cemetery Massacre

"Riding the Dream... until law and order went berserk!"

The Spirits, een bende motorrijders, wordt beschuldigd van verkrachting in een klein stadje, alhoewel ze onschuldig zijn. Maar de lokale inwoners en de politie denken er anders over en ze vinden dat de bende uitgeroeid moet worden.

avatar van stinissen

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Heerlijke exploitation film!
Wat begint als een doordeweekse bikermovie verandert na 20 min in een grimmig en gewelddadig filmpje. Het oogt allemaal wat amateuristisch en de editor heeft zijn werk niet al te best gedaan maar deze film bevat een soort primaire stootkracht die bv ook Assault On Precinct 13 bevat uit hetzelfde jaar.
De film mondt uit in waar bloedbad, maar op het allereinde had ik toch liever gezien dat de dochter wraak nam..
Zeker een aanrader voor de grindhouse fans onder ons.

avatar van zombie

zombie

Gelieve met wat korrels zout nuttigen!
Best vermakelijk, maar ik vond wel dat de film op een aantal punten de fout in ging. Af en toe wordt de vaart er behoorlijk uit gehaald. Bijvoorbeeld wanneer de bikers wapens gaan halen, moeten we nou echt vijf minuten kijken hoe ze naar een andere stad rijden, om ze vervolgens ook nog eens vijf minuten terug te zien rijden? En als één van de leden motorpech heeft, krijgen ze allemaal een lift achterin een vrachtwagen, maar laten ze die met pech achter?!?
En hoeveel gewapende bikers zijn er nodig om één helikopter uit de lucht te knallen?

Uiteindelijk maakt dat natuurlijk niet heel veel uit bij dit soort films en de sfeer was wel goed.

avatar van goongumpa

goongumpa

Counter culture klassiekertje dat uit '67 lijkt te komen i.p.v. '76. Valt in het bikesploitation-genre op doordat de flikken de moordenaars en verkrachters zijn terwijl de motorbende 'sympathiek' is (ook al feesten ze in clubhuizen vol met swastikavlaggen). Zeer lo-fi in beeld gebracht, maar daardoor wel geloofwaardig. Het psychedelische gebruik van groothoeklenzen en synthesizermuziek doen vermoeden dat er LSD in het spel was. Verder: leuke kostuums, slecht acteerwerk en veel Peckinpah-achtige slow motion kogelimpacts.

Overigens nog steeds ergens relevant: in de VS woedt dezelfde strijd, in andere kleren en met andere kreten.