• 9.375.227 stemmen

Genre: Sciencefiction

Geregisseerd door: Sandy Collora

Met onder meer: Isaac C. Singleton Jr., Clark Bartram en Damion Poitier

Plot Hunter Prey

"One man. One alien. One choice."

Een team ''Special Forces Commando's'' krijgt de opdracht om een mysterieuze gevangene op te sporen en te pakken te krijgen. Deze gevangene is ontsnapt nadat het ruimteschip van de commando's neergestort is op een vijandelijke planeet.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van james_cameron

De moeite van het kijken waard, zeker gezien het miniscule budget. Wanneer je in aanmerking neemt dat de film vrijwel niets heeft gekost is het verbazingwekkend hoe professioneel alles eruit ziet. Het camerawerk is eersteklas, de kostuums en buitenaardse wezens zien er goed uit en ook de spaarzame special effects zijn redelijk. De film is sterk beïnvloed door SF uit de jaren '70, en dan vooral de eerste Star Wars. Het script is het zwakke punt van de film. Qua plot zijn er nog wel wat verrasingen, maar het is niet toereikend voor een film van anderhalf uur. Daarentegen kan het akteerwerk er mee door, net als de dialogen. Geef deze regisseur een budget en hij kan waarschijnlijk wonderen verrichten. Gaan we hopelijk meer van horen.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Zeer aangename SF-verrassing!!

We waren even bang voor de zoveelste Alien-kloon, maar dit is duidelijk geinspireerd op de betere Italiaanse C-films uit eind jaren 70/begin jaren tachtig.

Redelijk minimaal budget, maar de woorden "Fucking Cool!!" zijn hier op z'n plaats.

Doet ook af en toe denken aan "Battlestar Galactica" en "Enemy Mine" , maar 't is lang geleden dat we op SF-gebied zo'n aangename film zagen.

Voor het grote publiek waarschijnlijk wat te afwijkend, maar cult-potentieel ruimschoots aanwezig.

avatar van as

as

Regisseur Collora is vooral nog bekend van de korte film Batman: Dead End, waarin hij zijn eigen take op de stripheld gaf voordat Nolan zo goed uit de hoek kwam met zijn visie. ook Hunter Prey blijkt een aangename verrassing, mits je door het wat krakkemikkige budget heen kunt kijken.

Maar met het minimale weet Collora toch redelijk veel uit te halen. De acteurs zijn adequaat en de make up is op momenten zelfs erg sterk. Het script had wat strakker gemogen maar de regisseur weet het compact genoeg te houden om blijvend te boeien. Met deze minimale bezetting van acteurs en middelen is dat toch echt een verreiste. Geeft ook aan dat Collora een slimme man is die zijn beperkingen kent.

Verder nergens echt opzienbarend en doet idd aan Enemy Mine denken. Maar waar die vaak wat verzand in Hollywood stereotype werk kijk ik toch echt liever dit soort werkjes. Met alle schoonheidsfoutjes vandien schijnt de liefde van een filmmaker hierhier veel meer doorheen.

3*en

avatar van perceived

perceived

Tof!

Simpel maar uiterst doeltreffend en sfeervol buitenaards filmpje in 70/80's stijl met een flinke dosis aardse maatschappijkritiek. Met weinig geld gemaakt, maar wel met gevoel en passie. 7/10*

avatar van atosan

atosan

viel mee, toch mogelijk met een laag budget iets redelijks neer te zetten.

avatar van eltorro

eltorro

Vermakelijk Sciencefiction film, die zowel in de wereld van Star Wars als Star Trek terecht kan. Visueel prima en vooral de make-up is opvallend goed. Erg bijzonder allemaal als je je bedenkt dat dit allemaal is gemaakt voor 425,000 dollar.