• 9.373.752 stemmen

Oorsprong: Thailand

Geregisseerd door: Thanakorn Pongsuwan

Met onder meer: Somchai Kemglad, Putthipong Sriwat en Kemapsorn Sirisukha

Plot Opapatika

"Death is only the beginning…"

Opapatikas zijn onsterfelijken met bovennatuurlijke krachten die onder ons leven. Die krachten hebben ze verkregen door zelfmoord te plegen. Op het gebruiken van deze krachten rust echter een vloek. Elke Opapatika heeft dan ook een andere kracht waaraan telkens een bijwerking aan is verbonden. Wat gebeurt er wanneer meerdere van deze Opapatikas zich treffen? Want er wordt een bittere strijd uitgevochten tussen de onsterfelijken.

avatar van Legan

Legan

Het idee achter Opapatika (ook wel Demon Warriors) is leuk, maar de uitvoering is op zijn zachts gezegd erg wisselvallig.

Het is heerlijk geweldadig maar enkele van de special effecten die je te zijn krijgt zijn gewoonweg vreselijk. Een ander groot minpunt is de muziek welke te bombastisch is, maar nog erger, te opdringerig aanwezig is. De personages zijn qua idee prima, maar de cast (bekende namen of niet), is vaak slap bezig. Acteren blijft voor sommigen toch een moeilijk vak.

Verder zijn het verhaal en de personages zo oppervlakkig als wat, maar in dit geval is dat juist een pluspunt. Het is dan ook jammer dat men (in het midden maar vooral richting het einde) met wat onnodige drama en moralisme komt aanzetten om Opapatika zogenaamde diepgang te geven, want het enige wat bereikt wordt is een air van pretentieusheid.

Wat dit alles voor een hoop compenseert, is de heerlijke weeldaad aan (hersenloze) actie. Hierdoor is het geheel prima onderhoudend en kijkt het uitstekend weg.

avatar van Sh0cK

Sh0cK

hm

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Thailander

Het concept is leuk maar de uitwerking valt erg tegen, het verhaal springt heen en weer en is op weinig momenten echt duidelijk. De verschillende demonen zijn allemaal even boeiend, maar hun actie-scenes komen tekort. Het is een combinatie van Highlander en Push, dus als je die 2 al hebt gezien hoef je deze niet te kijken.

Wat me toch echt stoorde was de realisme, ik begrijp dat het een fantasie film is etc. En ik kan er best mee leven dat 1000 kogels op iemand worden gevuurd en niet 1 kogel raakt. Maar wat je mij niet wijs kan maken is dat 17 kogels uit een six-shooter komen zonder te herladen.

Als ze deze film ooit nog eens opnieuw monteren kan het misschien nog een voldoende scoren maar voor nu is het matig.

avatar van 606

Deze film verdient echt wel een hogere stem en meer publiek.

Helemaal niet slecht, lekker duister en een goed verhaal.

Leuk verhaal dat je niet vaak hoort en terug ziet in meerdere films.

Het acteerwerk was ook niet zo slecht.

3,5 ster

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Een redelijk debuut van deze regisseur, echter zijn 2e film Fireball is een stuk vermakelijker dan Opapatika. Ondanks vele actiescene's die niet allemaal even goed zijn uitgewerkt en waarbij sommige zelfs ietwat saai zijn, is het bij vlagen toch redelijk te doen. Je moet wel een knop kunnen omzetten want het gedeelte fantasy heeft hierin een hoog gehalte. De film begint saai, maar gaandeweg komt er een hoop actie in voor en wordt de film een stuk duisterder.

avatar van Phantasm

Phantasm

Film met een aardig bedacht verhaal en de aktie 's mochten er ook wezen.