• 9.374.084 stemmen

Tahaan (2008)

Alternatieve titels: Tahaan: A Boy with a Grenade / Tahaan, een Jongen met een Granaat

Oorsprong: India

Geregisseerd door: Santosh Sivan

Met onder meer: Purav Bhandare, Anupam Kher en Rahul Bose

Gesproken taal: Hindi

Plot Tahaan

Film die speelt in de ruige bergen van Kashmir, een onrustig gebied. Tahaans vader wordt vermist, en het enige wat hij nog van hem heeft is het ezeltje Birbal. Als zijn moeder haar schulden niet kan betalen moet Birbal weg. Tahaan doet er alles aan om hem terug te krijgen. Dat wordt gevaarlijk als hij voor een terrorist blijkt te werken!

avatar van totti800

totti800

goede film, mooi verhaal, sterke rol van de kleine Tahaan,,

3,5 ster

avatar van Baggerman

Baggerman

totti800 schreef:
goede film, mooi verhaal, sterke rol van de kleine Tahaan

Inderdaad. en mooie plaatjes. Ik had echt geen idee hoe Kasjhmir eruit zou zien. Best mooi dus.

Wel een wat plompverloren einde!

avatar van totti800

totti800

Baggerman schreef:

Wel een wat plompverloren einde!

ja klopt, de film had van mij ook best nog duur kunnen gaan

avatar van valerio2003

valerio2003

Wat een leuk ventje is die Tahaan zeg en wat was die toch lief voor zijn ezeltje.

avatar van popcorn en cola

popcorn en cola

Prachtige beelden, prettge kennismaking met een andere cultuur. Verhaal is simpel, en ik bleef voortdurend het gevoel houden dat ik naar een kinderfilm zat te kijken. Maar die Tahaan speelt zijn rol fantastisch.