• 9.370.997 stemmen

Lovesick: Sick Love (2004)

Misdaad / Horror | 94 minuten

Genre: Misdaad / Horror

Alternatieve titel: The Chambermaid

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Wolfgang Büld

Met onder meer: Fiona Horsey, Paul Conway en William Rowsey

Plot Lovesick: Sick Love

De bloedmooie Julia werkt als kamermeisje in een hotel. Michael, de vrijgezelle en enigszins perverse hotelmanager kan zijn ogen niet van haar afhouden. Julia is echter hevig verliefd op haar drugsverslaafde vriend, Istvan. Wanneer Julia door de politie betrapt wordt met cocaïne voor Istvan, beginnen de problemen zich op te stapelen. Doordat Julia de avances van haar baas blijft negeren, dreigt ze ook nog haar baan te verliezen. Wanneer Julia haar baas op een avond stomdronken op een bankje in het park aantreft, bedenkt ze een plan om in één keer van al haar problemen af te zijn.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van fabioo

fabioo

Beter als het eerste deel. Maar niet echt een hoogvlieger, had er allesinds meer van verwacht...

avatar van evildead666

evildead666

Hoe kan dit nu 3 sterren krijgen? Ten eerste is er helemaal geen

horror. Ten tweede is dit derderangs amateurwerk

en is gewoon ronduit saai. Meer erotiek/thriller maar dan wel

heel erg slecht gedaan.

avatar van puppet master

puppet master

Ik vond de film wel oke en zeker 2 sterren waard.

Weet iemand hoe de 2 andere delen heten, deze wil ik ook wel zien en beoordelen.

avatar van Fransman

Fransman

Ik heb me uitstekend vermaakt met deze tweede in de reeks door Wolfgang Büld gemaakte Engelse films met zijn 'vaste' team Fiona Horsey en Paul Conway. Handelsmerk van Büld is, dat zijn films behoorlijk over de top zijn. Alles is een beetje te en nuances ontbreken. Dat was vooral het geval in 'Penetration Angst'. In deze film is dat wat minder. Nog een verschil: in deze film gaat de bloedmooie (jongens, wat een lekker ding) Fiona Horsey veelvuldig uit de kleren. Maar ze kan ook nog uitstekend acteren. Raar dat ze in zo'n beperkt aantal films heeft gespeeld. Zoals gezegd, het verhaal is behoorlijk over de top en bij vlagen hilarisch, maar zeker afwisselend en in een hoog tempo volgende de gebeurtenissen elkaar op. Je verveelt je geen minuut met Fiona, die de film draagt en prima tegenspel krijgt van 'griezel' Paul Conway. Van harte aanbevolen.

avatar van Theunissen

"Did your dad fucked your mother in the same way. Up the arse, more likely. Otherwise she wouldn't have given birth to a big lump of shit like you."

Na afgelopen zondag de leuke en vermakelijke Komedie / Horror film "Penetration Angst (2003)" te hebben gezien van de Duitse regisseur Wolfgang Büld en in de hoofdrol de mooie Britse Fiona Horsey, wilde ik nog een film van haar zien en toen kwam ik al snel uit op deze "Lovesick: Sick Love (2004)" van eveneens regisseur Wolfgang Büld. En beide films maken samen met "Twisted Sisters (2006)" deel uit van zijn trilogie. En in al die drie films spelen Fiona Horsey en Paul Conway mee in een hoofdrol.

Hoewel deze film wat professioneler oogt dan "Penetration Angst" en Fiona Horsey (jammer dat ze geen succesvolle actrice is geworden) ook wat vaker uit de kleren gaat, vond ik "Penetration Angst" toch iets beter, want die film is heerlijk gestoord en dat van de eerste tot de laatste minuut. "Lovesick: Sick Love" weet eigenlijk pas in de laatste circa 40 minuten goed te vermaken. Het leuke van deze film is wel dat de machtsrollen gedurende het verhaal veranderen en dat van vrouw naar man en weer terug naar de vrouw. En niemand is ook vies van een stevig potje manipulatie of emotionele (of seksuele) chantage. En elk van deze episodes is op zichzelf ook boeiend.

De beeldschone Julia (Fiona Horsey) is kamermeisje in een "Fawlty Towers" achtig hotel, waar de vrijgezelle en perverse manager Michael (Paul Conway), die onder gezag staat van zijn zieke moeder (Jessica Barnes) die ook de eigenares is van het hotel en die verzorgt wordt door hem, geen genoeg van haar kan krijgen. Echter, Julia is smoorverliefd op haar drugsverslaafde vriend Istvan (William Rowsey), die tevens de gitarist is in een Trashmetalband en die in de schulden steekt bij drugsdealers. Julia negeert de avances van haar baas en raakt haar baan kwijt is als ze seks heeft met een hotelgast, te weten Mr. Hawes (Sean Graham), voor geld, die haar juist beschuldigen (vooral Mrs. Hawes) van het stelen van geld. De problemen stapelen zich dan op voor Julia, maar als ze op een avond Michael stomdronken vindt op de weg (nadat hij uit een taxi is gezet die hij ondergekotst heeft), bedenkt ze een geniaal plan om haar problemen in één keer op te lossen. Namelijk dat ze zogenaamd seks met hem heeft gehad, waardoor ze haar baan als kamermeisje weer terug kan krijgen. Vanaf dan gaat het heen en weer tussen Julia en Michael, die elkaar uitspelen en misbruiken.

Hoewel "Lovesick: Sick Love" best leuk begint met een naakte Fiona Horsey, waarbij haar borsten, schaamstreek en billen steeds leuk worden afgedekt (tot circa de vierde minuut, want daarna zie je haar wel gewoon naakt terwijl ze gebeft wordt door haar vriendje Istvan op een tafel) door de namen van de cast en het productieteam van de film, is het begin van de film niet al te veelbelovend. De eerste 50 minuten zijn namelijk wat saai en bevatten vooral drama, seks en komedie en het geweldige keiharde en snelle metal nummer "Strapping Young Lad" (welke je te horen krijgt als Julia boos door het hotel loopt omdat ze ontslagen is) van de metalband "Relentless" en begin je je af te vragen of het genre "Horror" wel terecht is.

Het eerste uur is zeker niet slecht en teert vooral op de goede acteerprestaties van Fiona Horsey en Paul Conway, die een heerlijke creepy en seksistische (begluurt o.a. Juila) hotelmanager speelt. Van Julia kom je in het eerste uur ook te weten dat ze ook nog in bar werkt om de eindjes aan elkaar knopen en daar is ze bevriend met de zekere Sarah (Sarah Gobran), die daar ook werkt. Natuurlijk krijg je dan ook wat naaktheid te zien van Fiona Horsey, maar het duurt tot circa de 26e minuut voordat dat pas echt goed zichtbaar is (als ze naakt opstaat in het bed van Michael) en dat is tevens het moment waarbij ze Michael erin geluisd heeft door zogenaamd seks te hebben gehad met hem (volgens haar zelfs de beste seks ooit) en hij er niets vanaf weet (omdat hij dronken was) en het ook niet gebeurt is. Julia wilt namelijk haar baan als kamermeisje weer terug, nadat ze ontslagen is geworden door Michael via valse beschuldigingen van Mr. Hawes en Mrs. Hawes (Jane Dodd).

Als Julia namelijk hun kamer gaat schoonmaken, weet ze niet dat Mr. Hawes nog onder de douche staat. Als deze dan uit de douche komt, benadert hij haar en wilt hij seks met haar hebben. Hoewel Juila terughoudend is en ook niet wilt neuken met hem, vraagt ze wel 50 pond voor aftrekken (wat ze ook bij hem doet) en krijgt ze nog eens 100 pond extra als ze haar borsten laat zien (die krijg je overigens gek genoeg dan niet te zien) en voor klaarkomen in haar mond vraagt ze nog meer (onduidelijk hoeveel, maar ze pakt wel zijn portemonnee en haalt daar veel geld uit). Maar ze laat hem gewoon klaarkomen terwijl ze hem aftrekt en daarover wordt Mr. Hawes boos en komt ook nog eens Mrs. Hawes (de van niets weet) de hotelkamer in, waaruit Julia vertrekt met het geld en Mrs. Hawes denkt dan dat ze het gestolen heeft. Het is dan Julia's woord tegen dat van Mrs. Hawes en Mr. Hawes (die niets zegt), waardoor Julia ontslagen wordt na circa 18 minuten. Maar ze komt daarna wel ijzersterk terug en uiteindelijk zet Michael ook Mrs. Hawes en Mr. Hawes uit het hotel, omdat hij opeens (omdat hij denkt seks te hebben gehad met Julia) Julia gelooft.

Maar voor Julia zijn de problemen nog niet voorbij, want ze heeft namelijk een huur achterstand, waardoor ze na circa 36 minuten uit haar flat wordt gezet en aan haar vriendje Istvan heeft ze ook niets. Hem geeft ze steeds geld en hij geeft het dan uit aan drugs, waardoor hij in de problemen komt bij drugsdealers, die achter hem aanzitten omdat hij hen geld verschuldigd is. Julia mag dan intrekken bij Michael en dat komt goed uit omdat zijn moeder namelijk overgeplaatst is geworden naar het ziekenhuis. Michael legt dan Julia in de watten, maar ze zorgt er met excuses (zoals werken in de bar en ongesteld) voor dat ze Michael niet hoeft te neuken. Michel denkt ook dat Julia verliefd is op hem, maar als hij haar op de camera's op gang van het hotel ziet vrijen met Istvan (die haar kwam opzoeken) en daarna ziet neuken in een hotelkamer (waar Michael naartoe gaat om te kijken), en waar hij ook nog eens wordt afgezeikt door Julia, weet hij voldoende en is hij enorm teleurgesteld in haar. Ze heeft Michael namelijk bedrogen en daar houdt ze niet van.

Michael is dan uit op wraak en gaat dan naar het ziekenhuis (in eerste instantie voor zijn moeder) en steelt daar spuiten en verdovingsvloeistof, wat hij een verpleegster heeft zien gebruiken op een schreeuwende patiënt, die daarna tot rust komt en in een diepe slaap valt. Hij gaat dat namelijk gebruiken op Julia waarna hij haar verkracht en het filmt met een camera. Dit zien we dan na circa 50 minuten voor het eerst en ook zien we dan Fiona Horsey wederom naakt en nu zelfs volledig naakt en zelfs op fraaie wijze na circa 56 minuten. Namelijk bewusteloos op een bank met haar benen gespreid, waar Michael haar zonet verkracht heeft.

Michal blijft dit doen en als Julia begint te vermoeden dat alles niet klopt omdat ze steeds moe is, wordt het verweten aan drank en kermisattracties (Michael neemt haar namelijk mee naar de kermis en zegt daar tegen haar dat hij graag vader zou willen worden). Maar als ze na circa 60 minuten haar naakte lichaam (dan krijgen we dus weer Fiona Horsey naakt te zien) op de badkamer gaat insmeren met bodylotion, ontdekt ze drie ronde gevoelige plekken op haar dij (oftewel Michael heeft drie keer de spuit gebruikt) en vindt ze ook een spuit in de prullenbak? Als ze dan ook nog eens op de grond een filmcamera vindt, waarop ze de opnames gaat bekijken, weet ze wat er met haar gebeurt is en wordt ze woedend.

Julia gaat dan naar haar vriend Istvan, waar ze een plan bedenkt om Michael terug te pakken. Ze gaan dan samen verhaal halen bij Michael om het gene wat hij met Julia gedaan heeft (Istvan slaat hem dan ook) en Julia zegt dan dat ze zwanger is (wat zie niet is, althans dat denkt ze ) is van hem, waar hij heel blij om is. Hij moet dan ook dure kleren voor haar kopen en andere dingen betalen en ook eist ze veel geld van hem en hint ze naar een verkoop van het hotel.

Intussen is Michael's moeder weer thuis, die hem keihard uitlacht als hij zegt dat hij seks heeft gehad en dat hij een vrouw zwanger heeft gemaakt, wat ze niet gelooft. Ze dreigt dan ook hem uit haar testament te schrappen (dus dan zou Michael het hotel niet erven), waarna hij haar doodslaat met een ouderwetse telefoon (eentje met draad, een horn en een draaischijf) en daarna in een kast in de kelder stopt. Ondertussen pijpt Julia Istvan die dan klaarkomt in haar gezicht (dan zie je ook Julia's gezicht onder de sperma zitten) en kijkt Michael toe en zegt hij er iets van. Maar Julia vernedert hem alleen maar verder, zo zegt ze mijn openingszin tegen hem, en eist ze dat Istvan mag intrekken in zijn huis en hij moet maar slapen in de slaapkamer van zijn moeder, die toch toevallig is vrijgekomen

Julia vrijt en neukt dan regelmatig met Istvan, o.a. in de keuken tijdens het ontbijt (wat Michael moet maken), waarbij Michael nederig moet toekijken. Istvan is echter niet blij met de gang van zaken en vindt ook dat Julia verandert is in negatieve wijze. Als Istvan dan bezig is met zijn gitaar en snaren en Michael met hem praat, is bij gem de maat vol en zegt hij tegen Michael:

"Julia is about as pregnant as you owe me."

Oftewel Michael weet dan dan Julia niet zwanger is, waarna hij Istvan met een gitaar snaar wurgt. Als Julia dan Istvan vindt, geeft Michael haar weer een spuit en sluit hij haar in de kelder (Istvan stopt hij dan in de kast in de kelder met daarin ook zijn dode moeder) op en dat op een bed met een ketting om haar enkel die bevestigd is aan een muur. Ze draagt dan ook alleen nog een nachtjapon (helaas dus niet naakt ). We zijn dan belandt in circa de laatste 15 minuten van de film, waarbij er een leuke ontknoping (ik zal niet te veel prijsgeven) te zien is en waarbij o.a. Julia's vriendin Sarah, de politie, de drugsdealers die achter Istvan aanzitten, een spuit, verdovingsvloeistof en Julia betrokken zijn. Laat ik het zo zeggen, het zal slecht aflopen met Michael en Julia gaat er uiteindelijk vandoor met het geld van het hotel (Michael had het namelijk verkocht omdat Julia veel geld eiste). Maar dat zal waarschijnlijk geen verrassing zijn, maar die verrassing komt wel daarna! Want op het einde zie je Julia toch een baby baren (de baby hoor je dan ook huilen), waarbij ze "Noooo" schreeuwt. Dus Michael was het toch gelukt om Julia zwanger te maken Daarna is de film ook na circa 92 minuten afgelopen.

De laatste circa 40 minuten van de film maken in ieder geval veel goed en rechtvaardigen ook enigszins het genre Horror, maar ik vind het toch eigenlijk meer een Drama / Misdaad / Thriller film. Het verhaal zit wel vanaf de eerste tot de laatste minuut goed en leuk in elkaar en er zijn ook veel leuke en verrassende wendingen te zien. Ook zit er de nodige humor in en dat o.a. door de leuke grove en seksistische dialogen en visueel gezien (o.a. het camerawerk en de montage) zag het er ook allemaal niet onaardig uit.

Visueel gezien was Fiona Horsey natuurlijk het hoogtepunt van deze film en ze is ook regelmatig naakt te bewonderen is. Zij is ook de enige vrouw die in deze film naakt te zien is. Hoewel ze in deze film eigenlijk een beetje een bitch speelt, speelt ze haar rol wel goed en dat geldt ook voor Paul Conway als de creepy Michael, die een beetje de rol speelt van Norman Bates uit de Alfred Hitchcock's Horror / Thriller klassieker "Psycho (1960)". Want net zoals Norman Bates is ook Michael een engerd die onder de plak zit van zijn zeurderige oude moeder. In deze film gespeeld door Jessica Barnes.

Verder is de rol van William Rowsey als Istvan ook verdienstelijk en ik genoot vooral van hem als hij met zijn metalband oefent (klonk best vet) of op zijn gitaar oefent (wat ook vet klonk). Wel is het zo dat de personages zich vaak ongeloofwaardig gedragen. Zo zijn Michael en Julia op het ene moment vijanden van elkaar en vervolgens zitten ze liefdevol met elkaar aan tafel. En soms zijn Istvan en Julia zo klef met elkaar, maar even later kunnen ze elkaar niet luchten.

Al met al kan "Lovesick: Sick Love" in mijn ogen niet tippen aan "Penetration Angst" vanwege de eerste ietwat saaie eerste 50 minuten. Maar desalniettemin heb ik me er toch goed mee vermaakt en vooral door de laatste 40 minuten met de vele leuke wendingen en natuurlijk ook vanwege de zeer mooie Fiona Horsey, waardoor ik deze film eigenlijk ook gekeken heb. Regisseur Wolfgang Büld heeft zowel "Penetration Angst" en "Lovesick: Sick Love" met weinig budget gemaakt, maar weet er wel het maximale uit te halen.