• 9.375.307 stemmen

Oorsprong: Denemarken / Duitsland

Geregisseerd door: Asger Leth

Met onder meer: Mads Mikkelsen en Gabriela Marcinková

Plot Move On

Ergens in de haven van Rotterdam koopt een man (Mads Mikkelsen) de krant van gisteren. Tussen de pagina's zit een envelop verstopt met aanwijzingen. Dit zal de start zijn van de spectaculaire road trip dwars door Europa.

Bij Asger Leth:

In Film > Nieuws > Move On (2012):

Regie: Asger Leth

Hoofdrol voor Mads Mikkelsen

Deze film wordt mede door het 'publiek' gemaakt. Nederlandse site:

Move On - move-on-film.nl

Plot:

Ergens in de haven van Rotterdam koopt een man (Mads Mikkelsen) de krant van gisteren. Tussen de pagina’s zit en envelop verstopt met aanwijzingen. Dit zal de start zijn van de spectaculaire road trip dwars door Europa.Het script van Move On is geschreven door Matt Greenhalgh. Altijd in beweging zijn is een terugkomend thema in zijn werk, perfect voor een spionage thriller als Move On.

In verschillende afleveringen wordt de hoofdrolspeler keer op keer geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. Het uiteindelijke doel? Is net zo mysterieus als de hoofdrolspeler zelf.

Deze week vinden opnames plaats in Amsterdam. Ook een rolletje voor Yolanthe Sneijder-Cabau.

Opnames Move On - Dag 1 - YouTube

avatar van Robi

Robi

A road movie inspired by you. Dat is zoals ze de film zelf omschrijven. Vage thriller / actie / spionage film over een man die een koffertje naar diverse plekken in Europa moet brengen. Er zijn kennelijk meer mensen geïnteresseerd in dat koffertje. En ook wordt de man ondersteund door waarschijnlijk een grote en rijke organisatie. Of land? In ieder geval blijft het hoe en waarom in deze film tot het einde toe onduidelijk. En dat is mijns inziens toch essentieel voor het verhaal. Op zich is de film best boeiend. Er gebeurt een hoop en er is ook veel te zien. Maar ja, wat moet je allemaal met die beelden als je niet weet waar het om gaat of wat de bedoeling is. Ook wordt in deze film heel goed duidelijk dat een goede acteur ook wel degelijk een goede regisseur nodig heeft. Mads Mikkelsen is een goede acteur, maar hier komt hij totaal niet uit de verf.

En tenslotte is duidelijk dat de film veel geld gekost heeft. Maar waarom zou je zoveel geld in een film als dit investeren? Bij de aftiteling werd duidelijk dat er nogal wat telecombedrijven uit diverse Europese landen aan meegewerkt hebben. Technologie speelt ook een belangrijke rol in deze film. En zo krijg ik enigszins het idee dat deze film misschien meer een witwas project was waarbij ook de stand van de huidige techniek gelijk gedemonstreerd werd.

Oh ja, dat is waar ook. Dat zie ik in het berichtje van kappeuter. Er wordt inderdaad ook gesuggereerd dat de man vanuit Rotterdam vertrekt. Maar het is duidelijk dat hij niet in Rotterdam zit maar in Amsterdam. Inwoners van die steden zullen daar namelijk best over vallen.

avatar van neo

neo

Ik voel mij wel enigszins aangesproken als Rotterdammer. Er is wel degelijk gefilmd in de havens van Rotterdam. Als sluit ik niet uit dat dit wordt afgewisseld met beelden van die andere stad.