• 9.373.940 stemmen

Genre: Western

Geregisseerd door: Jerry Hopper

Met onder meer: Dana Andrews, Piper Laurie en Rex Reason

Plot Smoke Signal

"MILE AFTER TREACHEROUS MILE OF CHURNING RIVER FURY...their only escape!"

Kapitein Harper keert met zijn cavalerie van patrouille terug naar het fort en treft dit fort belegerd aan door de Ute-indianen. Hoogstwaarschijnlijk is de oorzaak van de aanval de arrestatie van de verrader Brett Halliday, die naar de Ute-stam overliep in een vorige oorlog, maar Brett heeft een ander verhaal. Met de naderende capitulatie in zicht is de enige uitweg voor de weinige overlevenden van de aanval (waaronder Harper, Halliday en Laura Evans) met een boot via een wilde, niet in kaart gebrachte rivier, te vluchten. Harper en Halliday zullen moeten samenwerken, willen ze een overlevingskans hebben.

Brett Halliday

Laura Evans

Lieutenant Wayne Ford

Captain Harper

Sergeant Miles

Corporal Rogers

Private Livingston

First Sergeant Daly (as Robert Wilke)

Private Porter (as Bill Phipps)

avatar van stinissen

Redelijke western met een nog piep jonge Piper Laurie en een prima Dana Andrews.

Wel jammer waren de scenes close-up op het vlot dan kon je goed zien dat ze in de studio zaten van ver weg waren de scenes wel echt.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Integraal op Youtube.

Te veel studio-opnames tegen nep-buiten achtergrond, zoals Stinnissen al aangaf. IMDb *3/10.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Zo'n 13 in een dozijn western. Als liefhebber van o.a . het westerngenre, heb ik mij er vanavond goed mee vermaakt met met deze film. Genoeg actie, mager verhaaltje.

avatar van mr rumson

mr rumson

Ik heb mij best vermaakt met Smoke Signal

Het verlaten fort wat verscholen tussen de rotsen lag dat had wel iets .

Maar het nadeel was zoals je dat ook in de film te zien was je kunt zelf ook moeilijk ontsnappen als dat nodig was.

De actie scene waarin een groep soldaten vanuit hun fort met boten de rivier probeerden te bereiken zag er goed uit.

Eenmaal op de rivier is er nog steeds een dreigende sfeer van de indianen die in elke bocht of op elke berg op de loer kunnen liggen .

Het zijn echter niet alleen de indianen die voor gevaar zorgen maar de rivier brengt ook zo zijn gevaren met zich mee.

Dan is er ook nog Brett Halliday een gevangen die min of meer aan de kant van de indianen staat .

En de vraag is hij dan wel te vertrouwen of leid hij de rest niet in de val .

Al met al heeft deze western genoeg te bieden maar komt dat niet geheel tot zijn recht .

Zo haalt de romantiek niet alleen de vaart eruit maar ook de spanning .

Voor mij had er nog wat meer dreiging van de indianen uit mogen gaan .

En wat meer onderlinge spanning tussen Brett Halliday en de rest van het groepje overlevenden was ook niet verkeerd geweest .

Nu is het zeker geen slechte western maar voor zo'n verhaal te voorspelbaar.

Met de close - up scenes vind ik het wel mee vallen want zo vaak gebeurt dat niet .

Bovendien bij zulke oude films kun je dat verwachten .

Kortom deze avontuurlijke western is goed te doen .