• 9.370.379 stemmen

Geregisseerd door: Misty Talley

Met onder meer: Laura Cayouette en Allisyn Ashley Arm

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Ozark Sharks

"Take a bite out of summer."

Een gezin is op vakantie naar het Ozark-gebergte. Zij begeven zich naar een dorpje waar elk jaar een vuurwerkfestival is. Een aantal gevaarlijke stierhaaien maakt abrupt een einde aan de feestvreugde en valt verschillende mensen aan. Een persoon die op survival is in de bossen besluit het gezin te helpen.

avatar van WillemC

WillemC

Ohw, wat ontzettend slecht zeg

avatar van Waku

Waku

Die trailer....

avatar van stinissen

Er zijn veel slechte haaien films maar deze is de allerslechtste...

avatar van K. V.

K. V.

Deze was onlangs op tv en eens meegepikt. Dit was niet al te best. Een toch wel foute film die zich gelukkig niet te serieus nam.

Hij zag er wel niet te best uit. De special effects zijn ondermaats. De cast was gelukkig nog te doen, maar niet echt memorabel.

Je kan deze gerust laten passeren, het is allemaal niet zo bijzonder.

avatar van Metalfist

Metalfist

Should've stayed in the ocean, bitch

Haaienfilms.. Ik weet niet wat het is maar ik heb er altijd wel plezier in en het is zelfs zo erg dat VTMGO me al standaard dit soort films probeert aan te raden. Misschien mijn eigen schuld doordat ik me wel eens heb laten verleiden tot films als Surrounded via hun platform. Ach, dan nog maar eens eentje proberen en de keuze viel deze keer op Summer Shark Attack. Na onder andere haaien in de sneeuw en in het zand te hebben gezien, komen ze deze keer terecht in één of ander meer. Regisseuse Misty Talley lijkt zich te specialiseren in dit soort films en dan verwacht je toch iets degelijks?

En eerlijk gezegd: eigenlijk krijg je dat wel. Oké, je moet door de belabberde effecten zien maar Summer Shark Attack is wel een film die er een vlot tempo op nahoudt en zowaar nog een paar keer verrassend uit de hoek weet te komen. Die grootmoeder die ineens opgepeuzeld wordt, Jones met zijn grote mond die het loodje legt, die idiote Curtis die door de hakselaar omkomt maar niet op de manier dat je zou verwachten, ... Er zitten best wel wat leuke momenten in (met uiteraard de nodige knipogen naar Jaws, het lijkt een ongeschreven regel te zijn dat elke zichzelf respecterende haaienfilm op zijn minst één referentie naar de Steven Spielberg film moet hebben) en die climax met de verschillende wapens van Jones is op zich ook nog wel leuk gedaan. Dit duurt gelukkig ook allemaal niet te lang en sowieso wel fijn dat Talley nergens veel tijd verliest met de nodige karakteropbouw. Ze gaat gewoon ineens voluit voor de haaienaanval en met wat meer budget had dit zeker wel iets interessants kunnen worden. Nu lijdt de film toch vooral wat onder het belabberde budget en een aantal over the top scènes (onder andere haaien die ettelijke meters door de lucht kunnen vliegen) komen daardoor niet goed tot hun recht.

Dit soort films moet je ook niet voor de cast kijken maar het is toch wel net iets fijner als er een wat degelijke groep acteurs aan de bak komt. In het geval van Allisyn Snyder is dat ijdele hoop. Al vanaf de eerste seconde dat ze in beeld komt met haar Virginia Woolf boek is ze volbloed irritant en het betert er niet op. Dan is Dave Davis als haar broer nog net iets beter, weliswaar ook geen acteur om over naar huis te schrijven, en krijgen we nog Michael Papajohn (zowat de ultieme uncredited bijrol acteur voor grote Hollywood producties) in een bijrol als de vader van het gezin. Verder spreekt vooral Thomas Francis Murphy nog tot de verbeelding als wapenzot Jones. Een soort personage dat we ook al honderdduizend keer ergens anders (en beter) hebben gezien maar de invulling van Murphy heeft nog wel zijn charme. Talley regisseerde een drietal jaar geleden nog Santa Jaws trouwens, een film waarin iemand wenst dat hij weg was van zijn familie tijdens kerstmis en wat gebeurt er? Een haai moordt heel zijn familie uit...

Het is dat soort originaliteit dat ik dan wel fijn vind in dit soort films en dat is ook hetgeen dat me uiteindelijk nog in Summer Shark Attack aantrekt. Kwalitatief is hier gigantisch veel op aan te merken maar het kijkt allemaal vlotjes weg en een aantal verrassingen houden de fun er in. Altijd fijn dat je niet kunt voorspellen wie er nu het loodje zal leggen, al is het wel jammer dat nagenoeg de volledige film het overleeft. Hilarisch ook dat niemand lijkt te reageren dat zijn/haar (schoon)moeder gestorven is. Ja, de kans is groot dat ik de volgende haaienfilm op VTMGO ook nog wel een kans geef.