• 9.371.928 stemmen

La Ragazza del Lago (2007)

Mystery / Thriller | 95 minuten

Genre: Mystery / Thriller

Alternatieve titel: The Girl by the Lake

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Andrea Molaioli

Met onder meer: Toni Servillo, Valeria Golino en Omero Antonutti

Gesproken taal: Italiaans

Plot La Ragazza del Lago

In het Noorden van Italië wordt bij een bergmeer het dode lichaam van een meisje gevonden. Sanzio is een rechercheur van middelbare leeftijd die de leiding krijgt over het onderzoek. Hij heeft nogal wat problemen thuis met zijn vrouw en in het ogenschijnlijk rustige stadje waar hij zijn onderzoek doet, blijkt ook alles niet zo geweldig te verlopen als hij hoopte.

Commissario Sanzio

Davide Nadal

Dottoressa Giani

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Andrea Molaioli was voorheen assistent regisseur. Hier debuteert hij als kineast en schreef zelf het scenario, naar een misdaadroman van de Noorse schrijver Karin Fossum. Zijn film kaapte al 7 David di Donatello Awards weg en kreeg twee prijzen op het Festival van Venetië. Ik ben alvast benieuwd.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Een aardige whodonit, maar meer ook niet. Verwarrende personages maakte het lastig te volgen, verhaal was niet sterk en het eind teleurstellend.

avatar van BBarbie

BBarbie

Zwak mysterie dat geen moment spannend wordt. Je voelt op je klompen aan dat de aanvankelijke verdachten het niet gedaan hebben. De echte dader komt plompverloren uit de lucht vallen. Zo hoort een misdaadverhaal niet in elkaar te zitten, vind ik.
Daarnaast heeft de film in mijn ogen nog een probleem, t.w. Toni Servillo. Een veel geprezen acteur, maar zijn onderkoelde, emotieloze acteerstijl —zo’n beetje zijn handelsmerk, dat hij ook in andere films steevast ten toon spreidt— staat mij erg tegen.