• 9.374.618 stemmen

Geregisseerd door: So Yong Kim

Met onder meer: Kim Hee-yeon, Kim Seong-hee en Kim Mi-hyang

Gesproken taal: Koreaans

Plot Na-Moo-Eobs-Neun San

Op een dag worden de zes jaar oude Jin en haar jongere zusje Bin door hun moeder verlaten. Ze blijven achter met hun alcoholistische tante en hun spaarvarken. Als deze vol is, zal hun moeder terugkomen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van danuz

danuz

Film valt in lijn met toch wel een paar andere Aziatische (Japanse) sociale drama's (niet in de laatste plaats denkende aan Dare mo Shiranai). Het draait hier vooral om de inleving in de wereld van de zusjes, die pardoes bij een tante worden afgezet en daar geheel op elkaar moeten steunen. De onschuld van hun acties en de eenzaamheid is soms erg goed voelbaar en op dat soort momenten is dit echt geweldig. Filmisch op de huid, maar nergens opzienbarend, dramatisch (heel) ingetogen. Fijn om weer zoiets te aanschouwen. De film heeft het niet in zich om zo direct tot de hoogste klasse te behoren (daarvoor blijft échte ontroering toch teveel uit).

avatar van dimi303

dimi303

Binnenkort in mijn collectie. Staat in pre-order voor Mei op Play.com. Deze film won ook de Camera Novo prijs van de hoofdjury op het afgelopen cinema Novo Festival 2009.

avatar van Baggerman

Baggerman

danuz schreef:
Filmisch op de huid, maar nergens opzienbarend, dramatisch (heel) ingetogen.

Zelfs erg op de huid! Een beetje vanuit het standpunt van de kinderen gefilmd. Die trouwens een erg puike, pure en ingetogen acteerprestatie leveren. In Korea kunnen de kids heel erg goed acteren is me gebleken! Lang niet de eerste film waarin ik buitengewoon goed acteerwerk van kinderen zie!

Wel erg plotsklaps afgelopen? Op zich niet erg, maar het voelde wel wat 'onaf'.

avatar van BBarbie

BBarbie

Aandoenlijk drama over twee kleine kinderen, die door hun moeder gedumpt worden. Eerst bij een narrige tante, waar ze voornamelijk op zichzelf en elkaar aangewezen zijn en later bij hun grootouders, waar ze tenminste liefdevol ontvangen worden door hun oma.

Jin, 6 jaar: ”Mom is a big liar.”

Grandioos mooi door het magnifieke acteren van de twee schattige kinderen, die nooit uit hun rol vallen en die je met hun biologerende blikken regelmatig a.h.w. betoveren. Stiekem hoopte ik op een happy end, maar met dit open einde kan ik ook wel leven.
Een juweeltje.