• 9.372.182 stemmen

Alternatieve titel: Seventh Cavalry

Geregisseerd door: Joseph H. Lewis

Met onder meer: Randolph Scott, Barbara Hale en Jay C. Flippen

Plot 7th Cavalry

"CHARGING THE BATTLE LINES OF THE SIOUX AND THE CHEYENNES!"

Bij terugkomst in Fort Lincoln, hoort Capt. Benson van Custers nederlaag bij de Little Big Horn. De officieren wijten de nederlaag aan Custer, maar Benson probeert hem te verdedigen. Benson was echter verdacht afwezig tijdens het gevecht en hij wordt veracht door de soldaten. Benson meldt zich vrijwillig aan voor de opdracht om de lichamen te bergen en moet daardoor terugkeren naar gevaarlijk Indiaans gebied.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Capt. Tom Benson

Lt. Bob Fitch

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Tegenvaller op alle punten.
Om te beginnen de beeld en, in nog ergere mate, de geluidskwaliteit van de DVD (van Elstree Hill)
'Technicolor' staat er op de misleidende cover van het DVD doosje.
'Watercolor' zou een juistere benaming geweest zijn.
Van de oorspronkelijke kleuren die deze film ooit gehad moet hebben is namelijk niet veel meer over gebleven.
Daarvoor in de plaats zijn er krassen en springers gekomen

Dat zou echter nog te verhapstukken zijn als de film op zich de moeite waard was geweest.
Dat is deze vrijwel actieloze 'cavalerie-western' helaas niet.
Het verhaal sleept zich voort, van de ene dialoogscène naar de andere.
Alle acteurs spelen futloos, ook mijn idool Randolph Scott.

Van enige chemie tussen hem en zijn tegenspeelster Barbara Hale is geen sprake.
Het lijkt er eerder op dat ze elkaar liever niet aanraken.

Het wordt pas enigszins (met nadruk daarop) interessant wanneer Captain Benson met zijn cavaleristen op het slagveld van Little Bighorn arriveren, en de Indianen opdagen.
Maar dat kan de film niet redden

Dit is zonder meer de zwakste Scott western die ik gezien heb.
Gelukkig heeft er in totaal zo'n 60 gemaakt, en ben ik missers als deze niet eerder tegen gekomen.

avatar van Barfly

Barfly

Deze film lag al een tijdje in de kast en naar aanleiding van het commentaar van Brix vond ik dat die daar goed lag.

De kwaliteit van de dvd is inderdaad beroerd. De film is niet gerestaureerd, maar zo op de schijf gekwakt. Een goedkope aanschaf, dat wel.

Van het verhaal zelf word ik ook niet enthousiast. De eerste 45 minuten wordt er flink gekletst en van mening verschild of de hoofdpersoon een lafaard is, of niet.

Daarna wordt het iets minder slaapverwekkend, maar meer ook niet.

avatar van obiwan1958

obiwan1958

Ooit gezien op de bbc in wel gerestaureerde versie en als fan van Randolph Scott toch te genieten...toch de moeite waard om te bekijken.off course niet zijn beste

avatar van obiwan1958

obiwan1958

Heb juist mijn dvd versie gezien en ga volledig akkoord met "Brix"",zonde

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Inderdaad een flinke tegenvaller.

Zowel de beeld als geluidskwaliteit is een ramp.

Daarnaast is er van een goede actie western helemaal geen sprake.

De speelduur van 75 minuten zegt eigenlijk al genoeg.

1,5 *

avatar van madmax1

madmax1

Toch weer een hele tijd geleden dat ik deze western heb gezien.

Nog eens nagekeken niet voor de film want cavalerie en soldaten western liggen me niet en deze al helemaal niet.

Echter deze kopie en weet niet meer hoe ik eraan kom heeft wel mooi beeld en in de rechter hoek een kleine afbeelding ( Westerns )niet continu in beeld.

1,5 voor het mooie beeld.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Ik zou die graag in betere beeldkwaliteit willen hebben madmax, maar mijn waardering zou ook daardoor niet omhoog gaan

avatar van stinissen

Aangename western met Randolph Scott als standvastige Capt. Tom Benson

avatar van mr rumson

mr rumson

In het eerste deel word er wel heel veel gepraat over hoe de nederlaag voorkomen had kunnen worden bij de slag om Little Big Horn.

En als men dan uiteindelijk op pad gaat naar de bewuste plek om de doodden op te halen in vijandelijk gebied.

Dan verwacht je toch nog wat spanning en actie zeker ook gezien dat Capt. Benson (Scott) niet geliefd is bij zijn manschapen.

Er komt dan ook wat verzet en een opstandje ook zien we hier en daar een verdwaalde indian.

Maar het is zeer matig uitgewerkt.

En als ze dan aankomen bij Little Big Horn en omsingeld worden door de Sioux dan hoop je nog dat er het een en ander gebeurt .

Nou er gebeurt zeker wat er komt een loslopend reservepaard van custer aangelopen waardoor de indianen van slag afraken ( bij geloof ) .

De film was kort daarna ook afgelopen waarbij je afvraagt waar heb ik nu uit eindelijk naar zitten kijken.

Groot pluspunt zijn de mooie kleurenbeelden en de omgeving waar deze film opgenomen is .

Al klopt dat weer niet met de werkelijkheid namelijk Little Big Horn was een heuvel achtig weide grond. en geen woud met hoge bomen en een kaal plekje waar dit gevecht plaats had.

Maar gauw vergeten deze western.