• 9.370.314 stemmen

Uzel (1999)

Documentaire | 91 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titels: The Dialogues with Solzhenitsyn / The Knot / Узел / Беседы с Солженицыным

Oorsprong: Rusland

Geregisseerd door: Aleksandr Sokurov

Met onder meer: Aleksandr Sokurov

Gesproken taal: Russisch

Plot Uzel

"The Dialogues with Solzhenitsyn"

Sokurov gaat samen met de inmiddels op leeftijd zijnde auteur Solzhenitsyn op pad. Samen bespreken ze dingen als de essentie van het leven.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van danuz

danuz

Naar aanleiding van het overlijden van Aleksandr Solzjenitsyn afgelopen week (03-08-2008) lijkt het mij een mooi moment om deze film uit de kast te trekken.. Helaas gaat dat niet door; heb hem niet in de kast staan en weet niet zo snel een adres waar ik hem dan tegen betaling uit een kast zou kunnen trekken.

Fascinerend dat Sokurov dit soort documentaires maakt, lijkt me reuze interessant om een gesprek met Solzjenitsyn te volgen.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Verschenen op Factes Video (regio 1 dus) op DVD aan de hoes hier te zien. Ik zou zeggen danuz pak je creditcard. Je kunt films namelijk ook kopen!

(staat trouwens daar dat-ie 188 minuten duurt....)

avatar van danuz

danuz

.. en weet niet zo snel een adres waar ik hem dan tegen betaling uit een kast zou kunnen trekken.

Ik heb het hier toch ook over kopen .

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

danuz schreef:

Ik heb het hier toch ook over kopen .

En internet is natuurlijk niet "uit de kast trekken". Heb bij Boudisque inmiddels een bestelling lopen voor een film van Facets trouwens, die maar niet geleverd wordt, dus het is niet zo'n geweldig servicegerichtlabel blijkbaar (en het ligt niet aan de winkel denk ik, want andere bestellingen uit de VS, waren er binnen een week).

avatar van Iketes

Iketes

• 1968 berichten

Zou iemand misschien zo liev willen zijn deze voor mij te bestellen (Waarna ik het geld uiteraard overmaak).