• 9.374.764 stemmen

The Lighthouse (2016)

Thriller | 102 minuten

Genre: Thriller

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Chris Crow

Met onder meer: Michael Jibson, Mark Lewis Jones en Ian Virgo

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot The Lighthouse

"There's no escaping the storm"

Thomas Howell en Thomas Griffith aanvaardden in 1801 een post als vuurtorenwachter op Smalls Island. Ze moesten het licht verspreiden in een straal van 25 mijl en zo de schepen waarschuwen voor de dodelijke Ierse zee, die het eiland omringde. Ze zaten vast in een schrikwekkende storm, die voor maanden woedde.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Twee vuurtorenwachters worden in 1901 naar een vuurtoren op een afgelegen eiland in de Ierse Zee gestuurd. De isolatie drijft beide mannen naar de rand van krankzinnigheid. Gebaseerd op ware feiten.

Duistere melancholische film die niet boven de middelmaat reikt. Had nochtans potentieel. De vertolkingen waren redelijk. Het ontbreken van Engelse subtitles heb ik als een gemis ervaren.

avatar van Banjo

Banjo

• 2033 berichten

Oeh! vuurtorens... met een paar mensen op een eilandje in dichte mist afzien tegen de elementen dit vind ik altijd een fijn concept. Deze ga ik zeker even zien en als deze jullie niet bevalt kan ik deze The Lighthouse (2019) ook nog van harte aan bevelen..

avatar van Lavrot

Lavrot

Het gebeurt niet vaak dat ik tijdens een film in slaap sukkel. Dit was er zo een. Donker, vaag, mistig, en op geen enkele manier interessant of zelfs maar mysterieus. Eigenlijk heel lang zo'n beetje niks en nikserigheid. De poging tot kunstzinnige beeldvermenging of wat het ook wezen mocht, ging eveneens in de mist. Geeuw.

PS. Gezien op de BBC, waar deze in de gids vermeld stond met Dafoe en Pattinson. Dat is dus The Lighthouse van 2019. Jammer van deze vergissing.

avatar van T.O.

T.O.

In het begin was het moeilijk inkomen, maar vervolgens gingen de ontwikkelingen juist te snel, om uiteindelijk te eindigen met een waaier aan thriller- en horrorclichés. En dan ook nog eens een low budget productie die er visueel matig uitziet. Niet best.

avatar van T.O.

T.O.

Lavrot schreef:

Ik had hem opgenomen onder dezelfde valse voorwendselen. Haha.