• 9.373.984 stemmen

Licensed to Love and Kill (1979)

Actie / Komedie | 94 minuten

Genre: Actie / Komedie

Alternatieve titels: Undercover Lover / The Man from S.E.X.

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Lindsay Shonteff

Met onder meer: Gareth Hunt, Nick Tate en Fiona Curzon

Plot Licensed to Love and Kill

Een duur betaalde Britse geheime agent wordt naar Amerika gestuurd om een edelman te redden uit de klauwen van een sinistere wetenschapper. Die vervangt belangrijke personen door klonen om hen vervolgens zijn bevelen te doen uitvoeren.

Charles Bind

Jensen Fury

Carlotta Muff Dangerfield

Senator Lucifer Orchid

avatar van zombie

zombie

Bind...Charles Bind aka Number One.

Een vrij matige James Bond parodie die het vooral moet hebben van een flinke hoeveelheid schaars geklede dames. De 'humor' schuilt voornamelijk in de bijdehante opmerkingen van geheimagent Bind. Op één of twee aardige grappen na valt er weinig te genieten...maar het genre is ook niet echt aan mij besteed.

*trailer*

avatar van thunderball

thunderball

Deze ook ooit halverwege de jaren tachtig gehuurd bij een plaatselijke videotheek (toen nog op V2000), louter en alleen omdat in mijn jeugd Gareth Hunt een absolute held was vanwege zijn rol als Mike Gambit in de Wrekers (The New Avengers), die hier in de jaren '70 op TV uitgezonden werden.

Hier bakte hij er overigens niet veel van, daar hij heel houterig over komt en totaal geen komisch talent blijkt te bezitten. Zijn timing voor comedy is zeer matig.

Film stelde verder niet veel voor en is vooral erg flauw, amateurachtig en niet de moeite van het kijken waard.

Bedoeld als een soort van James Bond parodie, maar kan daar qua art direction, spektakel en klasse totaal niet aan tippen, waardoor het meer doet denken aan een goedkope TV productie.

Opmerkelijk is overigens dat Geoffrey Keen hier zijn baas speelt, terwijl deze acteur in de offciele Bondfilms zes maal achterelkaar de minister van buitenlandse zaken speelde (vanaf The spy who loved me t/m The Living Daylights).