• 9.371.106 stemmen

Horror House on Highway Five (1985)

Horror | 108 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titel: Horror House on Highway 5

Geregisseerd door: Richard Casey

Met onder meer: Phil Therrien en Max Manthey

Plot Horror House on Highway Five

"See It Or Die!"

Sally is een studente die in het kader van een schoolproject een beruchte Nazi moet interviewen. Wanneer zij op haar bestemming arriveert, ontmoet ze Dokter Mabuse en zijn gekke assistent Gary. Ze kidnappen haar en brengen haar naar een afgelegen oud huis, waar ze van plan zijn haar te folteren en te vermoorden. Enkele medestudenten van Sally zijn haar nagereisd. De omgeving wordt ook nog geterroriseerd door een seriemoordenaar die een masker van Richard Nixon draagt. Heeft Dr. Mabuse ook met hem iets te maken en kan Sally nog gered worden?

avatar van stephan73

stephan73

Horror... horror... Het is maar wat je horror noemt, maar dit is gewoon eerder een komedie.

Hoewel de grappen al van mijlen ver te zien waren, kon ik er toch aardig om lachen. Maar omdat mij verteld werd dat het hier om een slasher ging, had ik toch een ander verwachtingspatroon.

Als slapstickfilm enorm geslaagd, maar als horrorfilm een zware onvoldoende.

avatar van FatMike

FatMike

• 1976 stemmen

Horror House on Highway Five!
Geen laag budget, geen slecht script en geen amateurs die aan dit
produkt meewerkten.
Dit is trash zoals trash bedoeld is. Alles duidt erop tijdens het kijken van dit meesterwerk: geen budget, geen script en een team van professionele idioten die wisten waar ze mee bezig waren.

Het DVD-hoesje geeft al weinig hoop, omdat ook daar een
vakbekwaam figuur met diploma's flink op heeft zitten broeden
met als resultaat een ontwerp dat ik onmogelijk meer kan loskoppelen van de film.

De film bevat diverse ingrediënten, zodat het moeilijk wordt
Highway 5 in een specifiek hokje te duwen.
Horror House begint als een slasher en eindigt op Highway Five. Alles er tussen in is een mix van drama, humor en meer horror.

Hoogtepunten zijn wanneer Dr. Marbuse zichzelf voor z'n kop slaat met een hamer tijdens het proberen te openen van een koffer, de Dr. Marbuse's uitleg over zijn hersenparasieten en Dr. Marbuse in achtervolging met een handboor!

Daarnaast heeft iemand een prachtige verzameling
muzikale pareltjes bijelkaar gesprokkeld om te gebruiken
bij deze fijne trash film. Tarantino's verzamelaars zijn er niks bij!

Horror House on Highway Five is een aanrader voor ECHTE
liefhebbers van een dosis goede bagger!

4 Dikke sterren voor TOP-TRASH!

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Klinkt helemaal fantastisch!!! Deze dit weekend eens bestellen, is toch lekker goedkoop.. Lijkt me heerlijke trash!

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Ik heb hem binnen, wordt iets voor dit weekend.

avatar van FatMike

FatMike

• 1976 stemmen

Haaa Die Hard, Willis!!!!

Ook 4 sterren voor de profesioneel amateuristische Highway!!!

Helemaal terecht!

Jammer dat je wat minder schrijft.....altijd leuk om te lezen wat een serieuze liefhebber van zooi ergens van vindt!

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Bij de aanvang van de Amerikaanse DVD krijg je de boodschap voorgeschoteld dat ze het beste bronmateriaal gebruikt hebben maar "imperfections" niet konden vermijden. Ik kan alleen maar zeggen dat het eerste deel van de film oogt als een slechte VHS band. Wat de prent zelf betreft, het is amateuristisch griezelgeklungel van de ergste soort over een gek met een Nixon-masker die dweept met nazipraktijken en een aantal hulpeloze slachtoffers naar het hiernamaals helpt. Een onsamenhangend plot, stuntelige vertolkingen, slechte kleuren. Trash van de ergste soort. Oervervelend. Te mijden voor fans van goede sfeervolle horror. Ook als slapstick niet geslaagd. Bij het aanschouwen van dit gewrocht had ik voortdurend goesting om de fast-forward-button te gebruiken.

So bad it is good is een formule die bij mij niet aanslaat.

avatar van bladonis

bladonis

SEE IT OR DIE!!!

Zover zal het niet komen. Maar het is wél een van de vreemdste “slashers” uit de ‘80s! Een ware cultklassier van hersenschuddende omvang! Probeer het niet te begrijpen. Onderga de ervaring.

Een groepje studenten gaat voor research naar de laatste woonplaats van een beruchte Nazi-geleerde. Deze man, die zijn collega’s afslachtte in een killing spree, is misschien verantwoordelijk voor de V2 raket. Als eerbetoon moeten ze replica’s maken van de raket.

Een van de studenten stuit per ongeluk op de geschifte Dr. Marbuse, en zijn mentaal achtergebleven, stotterende hulpje Gary. Zij hebben het niet zo op vreemdelingen. Ondertussen maakt een maniak in een Nixon-masker Highway 5 onveilig!

De film is absoluut een produkt van de de Do-it-yerself school of backyard horror. Pak je camera, trek met je vrienden de bossen in, en MacGyver een geflipt, getript horroravontuur inelkaar waar zelfs Tobe Hooper en Sam Raimi tranen van in de ogen krijgen! Doelbewust doelloos, briljant stompzinnig en geniaal gek. Trash, maar kicken trash! Het pákt je, het pákt je!

De special effects zijn lowbudget-niveau, maar zeer aardig. Vooral de verschillende ‘ongelukken’ waren strak in hun knulligheid. Een vrouw sluipt weg voor een ingeslopen moordenaar, struikelt, en valt face-first in een glazen tafel. Als hij een koffer wil openen, hamert Marbuse zichzelf hard voor z’n harses! Maar het mooiste is de jongen die in een tuin op een onkruidhark (oid) trapt, en duizelig recht in diezelfde hark valt! Waarna hij nog minutenlang met de hark in zijn hoofd rondstrompelt!

De soundtrack is een headrush, een eclectische verzameling trippy muziek, surfbilly, ‘60s rock ’n roll, crooners en doo-wop, en alles wat daartussen én ver daarbuiten zit!! Het dringt zich niet op, past mooi in de situaties. Wie deze muziek in dit fijne werkje versneden heeft verdient een big thumbs-up!

Zelden zó eens geweest met FatMike. Een WAANZINNIG slasher-avontuur! De studenten zijn, hoe zeg ik dit netjes? Hersendood. Ze móeten hersendood zijn! Dat zou zóveel verklaren! De geheimzinnge Nixon-killer die maar op blijft duiken. Twee bizar slecht kidnappende backwoods bozos. Eén bozo zit in een permanente bad trip, kidnapt nota bene eerst het verkeerde meisje!. De andere bozo denkt dat zijn hersens worden opgevrozen door parasieten! Hij gaat de final girl achterna met –néé, geen kettingzaag, geen machete, geen powerdrill, maar met n handboor!!! 'n HANDBOOR!!! Da’s toch kicken!

En de final girl, de prachtige final girl ontsnapt in 'n Texas Chainsaw-chase door de bossen aan de handboor-killer, om vervolgens veilig in de auto te stappen bij – tja “He’s NOT a crook!”

Hulde trouwens voor de heerlijk normale jongens en meisjes, in alle soorten en maten. Niet de standaard 24-in-een-dozijn cookie cutter pretty-pretties waar Hollywood doorgaans zo dol op is. Voor deze dikke middelvinger richting de Hollywood Plastic Fantastic Siliconenmaffia, twee vette thumbs-up!

Voor de Hand Drill Killer and Tricky Dicky vs Final Girl Barbie, 4,0 V2-powered raketsterren!

avatar van perceived

perceived

Wel aardig, maar op vrijwel alle fronten nogal karig.

Horror? Mwah. Sfeer? Mwah... Ja die space-soundtrack weet er nog enigszins iets van te maken

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Tja deze low budget slasher heeft zo wel zijn momenten, maar het plot is zo onsamenhangend dat het uiteindelijk een film leuk voor een keertje is geworden. Goede kills zijn er niet echt en de leukigheden moeten vooral komen van een aantal idiote beslissingen van de bad guys en de slachtoffers. Opvallend is ook hoe sommige reacties zijn van de dames: "you can't be dead, you can't be alive" en dan de final girl die op momenten dat een mens geshockt hoort te zijn doet alsof het niets bijzonders is. Dat stukje met die hark alsook de vergissing in kidnapping waren echt wel leuk. Het had nog wat meer van dat mogen hebben. Hele nipte voldoende toch wel.