• 9.371.676 stemmen

Alternatieve titel: The Man from Nevada

Geregisseerd door: Gordon Douglas

Met onder meer: Randolph Scott, Dorothy Malone en Forrest Tucker

Plot The Nevadan

In opdracht van de federale regering gaat de U.S.-marshal Andrew Barclay in cognito naar de stad Red Sand om gestolen goudstaven ter waarde van 250.000 dollar te achterhalen. Barclay laat opzettelijk de hoofdverdachte Tom Tanner ontsnappen om hem als lokaas te gebruiken. Hopelijk gaat Tanner naar de verbergplaats van het gestolen goud. Barclay krijgt vervolgens te maken met de rancheigenaar Edward Galt en zijn ingehuurde 'gunslinger' Sandy die ook op zoek zijn naar het gestolen goud. Complex wordt het als Barclay verliefd wordt op Karen, Edward Galts dochter.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Eén van de vele routine (B-) Westerns van Randolph Scott, die daarmee wel miljonair geworden is.

avatar van Barfly

Barfly

Het aardige aan deze film is dat de rol van Scott niet helemaal duidelijk is in het begin, mits je de plotomschrijving niet vantevoren leest. Zijn karakter blijft daardoor eerst wat mysterieus en dat zorgt voor nieuwsgierigheid... als weet je bij Scott en westerns toch wel hoe uiteindelijk de vork in de steel zit.

Niettemin een aardige Scott-aflevering.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

In Frankrijk en Spanje op DVD uitgebracht.

Ook op YouTube te zien.

avatar van mr rumson

mr rumson

The Nevadan is een Randolph Scott western met een mysterieus tintje eraan .

Helaas heb je als kijker vrij snel door wat de bedoelingen van Scott zijn .

Op zich is dit wel jammer want het haalt toch wat spanning weg.

Aan de andere kant lijkt het ook niet echt de bedoeling zijn geweest om er een serieuzere western van te maken .

Omdat er toch ook wat luchtige momenten erin zitten zoals een paar cowboys die Scott een paard te leen geven met aardig wat pit erin in de hoop dat hij ervan af zou vallen .

Scott lijkt wel op de automatische piloot te spelen maar als je al in zoveel westerns hebt meegespeeld en vele in dezelfde soort rollen .

Dan ga je dat al snel denken dat hij er weinig moeite voor hoeft te doen .

Jock Mahoney is in deze western ook nog te zien in een klein rolletje als een bodyguard.

Dorothy Malone vond ik wat minder in haar rol .

Kortom een vermakelijke western zoals je die van Scott mag verwachten .

Het verhaal is aardig en de locaties in deze western zullen voor de Scotty fans niet vreemd zijn .

Dat zijn namelijk de Alabama Hills .

Budd Boetticher nam op deze locatie een paar uitstekende westerns op samen met Scott.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Ter nagedachtenis van Dorothy Malone heb ik deze film (op DVD) gisteravond maar weer eens uit de kast gehaald.

(Wat zag ze er daarin toch prachtig uit)

Het was alweer een aantal jaren geleden dat ik de film bekeken had, en dat gaf een behoorlijk "vernieuwend" gevoel.

Volop genoten, zoals vrijwel van alle Randolph Scott westerns.

Zijn laconieke maar toch dreigende houding drijft een heel dorp tot wanhoop.

Velen lijken iets op hun kerfstok te hebben en denken dat Barclay (Scott) het op hen gemunt kan hebben.

Scott is prima op dreef hier.

(Jammer dat er in de plotbeschrijving zoveel spoilers zitten overigens)

Goed tegenspel van Forrest Tucker, die vaker samen met Scott te zien was in westerns.

De specifieke Cinecolor kleuren geven de film een apart sfeertje.

Die komen op mijn uitstekende DVD kopie goed tot hun recht.

Een prettige B-western, opgenomen op A-locaties.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Ik kijk en herzie heel veel films vanuit mijn eigen enorm gigantische videotheek/collectie, zoals ik vanavond The Nevadan uit 1950 na vele jaren heb herzien. Ik kijk gemiddeld elke dag sowieso 2 films of meer.Ik ben een liefhebber van o.a exploitatiefilms, B-Films en oude films wereldwijd en alle genres. Mij oudste film uit mijn collectie is uit 1915. Als de film Engelstalig of Duitstalig is gesproken dan ben ik niet afhankelijk van ondertitels, is de film anderstalig bv. Chinees e.d. dan zijn naast Nederlandse, de Engelse ondertiteling ook prima Ondanks mijn tik van herzieningen, ga ik natuurlijk ook iets nieuws niet uit de weg en hou het aanbod van Netflix in de gaten. Deze fijne, vermakelijke en met voldoende actie western heeft prima beeld, kleuren en is Duits gesproken. De film heeft mij weer prima vermaakt. Een dikke 3.0

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Gisteren nog maar eens bekeken.

In tegenstelling tot de hedendaagse westerns werkt dat nog steeds prima voor mij met films als deze.

Het viel mij daarbij weer eens op hoe fantastisch de Lone Pine locaties toch werken voor dit genre.

Wat mij betreft de beste, en beter dan de befaamde Death Valley.

Neem daarbij de sfeer en de charismatische acteurs, die geboren waren voor het western genre, en je hebt een

film waar nooit sleet op zal komen.