• 9.234.720 stemmen

Guarding Eddy (2004)

Geregisseerd door: Scott McKinsey

Met onder meer: Brian Presley, Kiko Ellsworth en Anna Maria Horsford

Plot Guarding Eddy

Eddy is een geestelijk gehandicapte jongen met een zwak voor sport. Mike is een talentvolle basketbalspeler met een gouden toekomst. De twee komen elkaar tegen in een daklozencentrum, waar Mike een taakstraf uitvoert. Eddy is daar terecht gekomen nadat hij door zijn vader het huis uit is geschopt. De twee worden aan elkaar gekoppeld en als Eddie op een dag een auto-ongeluk krijgt, neemt Mike hem in huis. Er ontstaat een bijzondere vriendschap tussen de man die alleen maar kan dromen van een profcarriere en de man die deze droom bijna door zijn handen liet glippen.

avatar van stinissen

Brian Presley als Eddy ja met een y, zet een goede rol neer in dit onderhoudende drama wat gebaseerd is op ware gebeurtenissen.

avatar van Waku

Waku

Alhoewel de film nergens het niveau haalt van "Rain Man" en"i am Sam"is deze "Guarding Eddy" wel goed genoeg om te blijven boeien. Degelijk acteerwerk en de film weet de gevoelige snaar zeker soms te raken.

Minpuntje is het malle baardje van Eddy, deze lijkt wel erg overduidelijk aanngeplakt op goedkope manier.

Verder geen kritiek.

Film is te koop voor 5 euri bij de witte boekenmarkt en dit bedrag absoluut waard..

avatar van Theunissen

Brian Presley speelde goed de geestelijk gehandicapte jongen maar zijn eet manieren vond ik wel een beetje goor om te zien. Verhaal is best wel mooi maar wel zeer voorspelbaar.

avatar van $pecial

$pecial

Film bekeken onlangs op Film1. Ik had er nog nooit van gehoord en ik moet zeggen dat ik aangenaam was verrast. Goed geacteerd en kijkt verder goed weg.

avatar van Sarasani

Sarasani

• 1912 stemmen

Vanavond op Film1 gekeken, en het was een zeer goede film met een sterk verhaal. Hier en daar valt het acteerwerk wat tegen maar Brian Presley speelt wel een sterke rol.

Wel voorspelbaar allemaal, maar niet storend dat het na een tijdje allemaal te klef wordt.

avatar van tal1b

tal1b

ook net op film 1 gekeken, is wel okay om hm 'n keer gezien te hebben.

avatar van stoffel75

stoffel75

Best genietbaar drama, maar je blijft toch met het gevoel achter dat er veel meer in zat. Van de acteurs maakt alleen Presley indruk (veel indruk zelfs), die Ellsworth speelt gewoon slecht (en wat een afschuwelijk kapsel). De prestatie van Presley redt veel en sommige scènes raken je wel, maar het is toch geen 'I Am Sam'. Maar zeker de moeite waard om eens te kijken.

avatar van Decec

Decec

Niet slecht film, ondanks handicap. Maar niet 100% sportfilm.

avatar van Thom1994

Thom1994

Een erg indrukwekkende film.

Helaas vond ik de gehandicapte Eddy erg irritant, maar op sommige momenten wel erg aandoenlijk. Ik twijfelde erg aan de film, maar de positieve kant heeft de negatieve kant overwonnen en maakt mij deze film toch hoog beoordelen.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Niet zo'n indrukwekkende film. Ten eerste: waarom blijft Eddy er steeds zo onverzorgd uitzien, terwijl er toch naar hem wordt omgekeken? Dat haar had wel eens gewassen mogen worden, baard eraf, vlekken uit zijn gezicht... Dat is toch wel het minste wat er had kunnen gebeuren. Niet alle verstandelijke gehandicapten zien er zo onverzorgd uit. Dat vond ik een minpunt in deze film. Ook vond ik het allemaal veel te veel op de emotie spelen. Slecht uitgewerkte karakters en veel te veel valse emotie levert wat mij betreft 2 * op. Tegenvallend.