• 9.370.314 stemmen

The Name of the Game Is Kill (1968)

Thriller | 84 minuten

Genre: Thriller

Alternatieve titel: The Female Trap

Geregisseerd door: Gunnar Hellström

Met onder meer: Jack Lord, Tisha Sterling en Susan Strasberg

Plot The Name of the Game Is Kill

"You can't by a ticket to see this movie unless ... you sign a pledge not to reveal the surprise shock ending."

Een Hongaarse zwerver (Jack Lord) genaamd Lipa ontmoet de attractieve Mickey (Susan Strasberg) terwijl hij door de woestijn, langs de snelweg loopt. Mickey is eigenaar van een tankstation, één van de laatste in de woestijn, die zij runt met haar moeder en haar twee zussen. Ze nodigen Lipa uit om te blijven en hij gaat akkoord, niet wetende dat deze familie bestaat uit psychopaten.

Symcha Lipa

Mickey Terry

Mrs. Terry

Sheriff Fred Kendall

The Doctor

Julio (onvermeld)

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Toffe film met muziek van The Electric Prunes!!!

En een even geweldig als belachelijk einde

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Vreemde film die zeker bleef boeien tot het einde, alhoewel ik de "twist" allang doorhad. De vraag blijft wel, waarom?

Muziek was inderdaad erg tof!

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Voordat je de film mag zien moet je eerst een eed af leggen dat je niets zult verraden over het eind, daar zullen we het dan ook niet over hebben.

Hongaarse zwerver komt terecht in tankstation gerund door een moeder met haar drie dochters, die allemaal wel een steekje los lijken te hebben, maar blijft hangen omdat hij verliefd wordt op de middelste van de drie. Jongste dochter is net van school gestuurd omdat ze een kat in de fik heeft gestoken en een leerling van de trap af heeft gegooid, maar komt nog wel even langs met een plaatje van The Electric Prunes (verder is ze fan van The Electric Chair en The Gas chamber).

Film is ietwat vaal geworden in de loop der jaren, maar is onderhoudend als je van zussen met een steekje los houdt.