• 9.372.278 stemmen

Ore Monogatari!! (2015)

Komedie / Romantiek | 105 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Alternatieve titels: My Love Story!! / 俺物語!!

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Hayato Kawai

Met onder meer: Ryohei Suzuki, Kentaro Sakaguchi en Mei Nagano

Gesproken taal: Japans

Plot Ore Monogatari!!

Goda Takeo is een grote vent met een heel groot liefdevol hart. Ondanks zijn grote hart zijn de meisjes niet erg in hem geïnteresseerd. Die hebben meer oog voor zijn beste vriend Sunakawa, die in tegenstelling tot Takeo een knappe jongen is. Takeo heeft dat feit geaccepteerd en heeft zich berust in zijn vrijgezellenstatus. Als hij echter op een dag het meisje Yamato redt van een aanrander, staat zijn bestaan als vrijgezel opeens hevig onder druk.

avatar van Collins

Collins

Romantische tienercomedy. Gemaakt naar een populaire Manga.

Japanese style dus. Veel korte en lange uitroepen en overgedramatiseerd (en in dit geval slecht) toneelwerk.

Humor? Nee. Amper. De overgedramatiseerde uitroepen van de personages zijn eventjes leuk, maar irriteren al gauw. Verder (heel miniem) wat aardige visuele dingetjes die doen glimlachen. Dat is het wel.

Het verhaal en de actie zijn vooral langdradig. Heel langdradig. De geliefden to be draaien ongelooflijk lang om elkaar heen. Het is heuse geeuwcinema met vooral veel belegen intriges en braaf gedoe. Er valt geen onvertogen woord en van lichamelijk contact is al helemaal geen sprake.

Met het fatsoen kon ik nog leven, maar het gebrek aan originaliteit in het verhaal en het bar en boze acteerwerk zijn gewoon te veel van het goede.

Misschien vindt men dit in Japan erg humoristisch en zit men op het puntje van de stoel. Ik vond er niets aan.