• 9.371.103 stemmen

Genre: Mystery / Horror

Geregisseerd door: Alan James

Met onder meer: William Gould en Allene Ray

Plot The Phantom

De bewoners van een stad worden geterroriseerd door een gemaskerde seriemoordenaar. Een journalist besluit zelf een onderzoek in te stellen en ontdekt dat hij zich verbergt in een instelling voor geesteszieken.

Ruth Hampton

Shorty - the Chauffeur

Oscar - the Lunatic

avatar van alexspyforever

alexspyforever

The Phantom gaat over een boef die is ontsnapt op een wel spectaculaire wijze. Hij weet op een of andere manier op een erg hoge gevangenismuur te klimmen. Tenzij hij Spidermankrachten heeft of een ongelooflijk zetje heeft gekregen van een sterke handlanger, lijkt me dat onmogelijk (je krijgt dan ook enkel het moment te zien als hij net aan de bovenkant is geraakt). Vervolgens springt hij op een voorbijrijdende stoomtrein zonder zich te bezeren en is er een vliegtuigje (een tweedekker zoals die van Lindbergh) dat hem met een touwladder meevoert. Zo dat was meteen het leukste en spannende stukje van de hele film ook al was het totaal ongeloofwaardig. Wie hoopt op een film waarin deze crimineel gaat moorden in een oud landhuis komt bedrogen uit. Men zet een soort val op om The Phantom te klissen maar het is allemaal erg rommelig en totaal niet spannend. Er zijn wel enkele momenten met verborgen ruimtes maar de setting oogt goedkoop en wordt niet echt goed benut. Leuke karakters zijn er eigenlijk ook niet. De taxichauffeur en meid, een echtpaar bovendien, proberen met hun schrikkerigheid en onhandigheid nog wat animo in te brengen maar meer dan een kleine glimlach leverde dat bij mij niet op. Een liefdesverhaaltje en klein Frankenstein moment is er ook nog ingepropt. Het blijft onduidelijk wat de regisseur nu precies voor ogen had. Neen, geef mij maar the good old The Bat of The Cat and the Canary uit de jaren 1920.

avatar van mrklm

mrklm

"Shoot to kill", zegt de inspecteur van politie [Horace Murphy] aan het einde van een radiobericht waarin hij de luisteraars waarschuwt dat 'The Phantom' is ontsnapt. Hij verzuimt echter een signalement geeft, hetgeen zijn oproep maakt tot een vrijbrief om ieder vreemdeling overhoop te schieten. Even daarvoor hebben we gezien hoe 'The Phantom' - onder het niet al te toeziende oog van twee gewapende bewakers - een tien meter hoge muur heeft beklommen, op een voorbijrazende trein is gesprongen (altijd handig, een spoorweg langs een 'afgelegen' gevangenis) en, om het enige spektakel in deze onzin af te sluiten, per vliegtuig in veiligheid wordt gebracht. Om volstrekt wazige redenen houdt 'The Phantom' zich schuil in een opvanghuis voor geesteszieken onder leiding van Dr Weldon [William Gould]. Een hoop pseudo-spookachtig gedoe en wanhopige pogingen tot komedie later vraag je je af wie deze flauwekul verzonnen heeft! Inderdaad, het is dezelfde man die verantwoordelijk is voor de erbarmelijke regie, de tenenkrommende vertolkingen en de belachelijke ontknoping: Alan James, onze dank is groot.