Apache Woman (1955)
Geregisseerd door: Roger Corman
Met onder meer: Lloyd Bridges, Joan Taylor en Lance Fuller
4,7 (218)
Plot Apache Woman
"Naked violence... with a gun or a knife she was a match for any man!"
Arizona, ca. 1870. Anne LeBeau voelt zich met haar broer Armand gevangen tussen twee culturen. Beiden zijn kinderen van een blanke, Franse vader en een Apache moeder, dochter van opperhoofd White Star. Anne en Armand voelen zich zowel door de blanken als de Apachen niet geaccepteerd. Hun problemen worden nog verergerd door een reeks overvallen door Apaches op de postkoetslijn, waarbij blanken gedood zijn.
Rex Moffet
Tom Chandler
Tall Tree
Dick Mooney
- 19684 berichten
Je bericht over die "spaghetti woman" riep herinneringen aan deze wakker.
alexspyforever
Ach moet ik nu als eerste een echte recensie schrijven hier. Ach kom ik zal het toch maar doen zo komt ie misschien aan wat meer stemmen of juist niet, dat zal wel afhangen wat ik ga neerschrijven. Goed 2de film van Corman en wederom een western. Het uitgangspunt van een conflict tussen halve en afvallige apache indianen tegen de cow-boys is best wel interessant. Zijn de overvallen en moorden nu wel of niet gepleegd door apaches of zijn het blanken die de schuld op hen willen afschuiven? Beste rol is voor Joan Taylor als de Apache Woman Anne, net als haar broer een half-breed, verscheurd tussen 2 werelden. Het begint ook wel heel opvallend met Taylor die een messengevecht aangaat als ze door een van de stedelingen wordt uitgedaagd. Later bijt ze ook van zich af als dienaar van de wet Rex (Lloyd Bridges) haar bespiedt als ze naakt gaat zwemmen (rustig maar geen bloot te zien, het is de jaren 50). Qua actie beperkt, tempo is nogal laag, net wat teveel gepraat waardoor de speelduur van ongeveer 80 minuten toch lang aanvoelt. Ook vond ik dat het verloop nogal voorspelbaar was. Taylor dochter van een vaudeville danseres was kennelijk niet aan haar proefstuk toe in het spelen van een native Amerikaanse. Een jaar eerder deed ze dat als in een film genaamd Rose Marie (neen Brix niet Malter
). Misschien ga ik die wel wat interessanter vinden?
- 19684 berichten

Het zou mij zeer verbazen als je "Rose Marie" (1954) hoger zou waarderen.
Al is Joan Taylor (haar echte naam was Rose Marie Emma !) het bekijken wel waard
Die speelde ook een Indiaanse in "War Paint" (1953)
"The Savage"(1952)
"War Drums" (1957)
en verder in TV westernseries ook nog wel eens.
Daarnaast nog cowgirl rollen in vele series.
alexspyforever

Het zou mij zeer verbazen als je "Rose Marie" (1954) hoger zou waarderen.
Die speelde ook een Indiaanse in "War Paint" (1953)
"The Savage"(1952)
"War Drums" (1957)
en verder in TV westernseries ook nog wel eens.
Daarnaast nog cowgirl rollen in vele series.
Je bent precies wel fan van deze Rose Marie die weliswaar niet de rol van Rose Marie speelde in de gelijknamige film
Ddan moet je eigenlijk wel Apache woman eens kijken hé
Nu goed ik ga er toch enkele van kijken denk ik alleen maar omwille van de mooie Rose Marie...
Ddan moet je eigenlijk wel Apache woman eens kijken hé
Ik zie haar graag in films dat is juist.
Apache Woman heb ik al gezien, maar te lang geleden om er nu nog een eerlijke waardering aan toe te kennen.
Er staan nog honderden andere westerns op MM die ik wel gezien heb, maar om dezelfde reden geen punten toegekend heb.
Dat zal ik wel nog doen wanneer er een nieuwe kijkbeurt komt.
Apache Woman heb ik dus inmiddels al op de DVD bestellijst gezet.
Nog eens bekeken, mede door gangmaker alexspyforever
Alle punten gaan naar...Yep: Joan Taylor, die er zoals eerder gezegd uitziet om van te knabbelen, maar daarbij ook nog een overtuigende acteerprestatie neerzet.
Verder niets te melden dat afwijkt van de recensie van bovengenoemde mede-MM gebruiker
Nog eens bekeken, mede door gangmaker alexspyforever
Ik blijf erbij
Swamp Women
She Gods of Shark Reefs
zijn de beste Corman films die ik in afgelopen tijd heb bekeken.
MarkAjx1
Speciaal (goede) stemmen geven aan films omdat er een mooie vrouw aan meedoet vind ik eerlijk gezegd wat kinderachtig. Daarnaast kan ik dan wel heel veel films positieve waarderingen geven. Er zijn nou eenmaal meer mooie vrouwen dan goede films
Ik had deze aanvankelijk een hogere waardering gegeven omdat ik de eind-scene vrij aardig vond. Bij het herzien viel ie me toch een beetje tegen. Je zag duidelijk aan het slachtoffer dat ie bewust richting de richel sprong om vanuit daar de val te maken. De reddingspoging zag er wat armoedig uit. Dat er naar het slachtoffer na de val dan helemaal niet meer wordt omgekeken vind ik ook vreemd.
- 19684 berichten
Speciaal (goede) stemmen geven aan films omdat er een mooie vrouw aan meedoet vind ik eerlijk gezegd wat kinderachtig. .
Ja, dat kan echt niet, wie doet dat dan?
- 19684 berichten
Ik noem verder geen namen

Ik pleit bij voorbaat onschuldig.
In mijn beleving is dit ook zonder deze goedogende- en eveneens goed acterende actrice(!) sowieso een 2,5 * western.
MarkAjx1

Ik pleit bij voorbaat onschuldig.
Maar in een eerder bericht meld je dat je alle sterren aan de actrice geeft hoor
En ze is inderdaad niet slecht hoor. Niettemin ben je bij mij sowieso onschuldig. Iedereen heeft zijn eigen recht waar ie zijn sterren aan uitgeeft
. Maar kon het toch niet laten om even te melden, en geloof ook wel verder dat zo'n doorgewinterde filmliefhebber sowieso ook puur naar de film kijkt
MarkAjax1

Klopt, dat wil ik niet ontkennen, haha., mea culpa, het was wat aangedikt.
Ik vind haar wel een meerwaarde, en zonder haar aanwezigheid zou ik de film wellicht niet zo snel hebben opgezocht, ook al komen (bijna) alle westerns voor mij t.z.t.wel in aanmerking voor een kijkbeurt.
Ik vond je opmerking te leuk om niet op in te gaan.
Er is wat mij betreft altijd plaats voor een beetje fun.
In ieder geval bedankt voor de "vrijspraak"!

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix