• 9.373.625 stemmen

Money, Women and Guns (1959)

Western | 80 minuten

Genre: Western

Geregisseerd door: Richard Bartlett

Met onder meer: Jock Mahoney, Kim Hunter en Tim Hovey

Plot Money, Women and Guns

"All of them wanted to share his gold... one of them wanted to take his life!"

Net nadat hij een grote goudader heeft ontdekt, wordt de oude goudzoeker Davy Kingman door drie gemaskerde mannen in een hinderlaag vermoord. Kingman weet nog twee overvallers te doden voordat hij sterft. Hij is ook nog in staat om een testament te schrijven. Dit testament wordt aan detective "Silver" Ward Hogan overhandigd. Silver is ingehuurd om de legitieme erfgenamen en de derde moordenaar te achterhalen.

'Silver' Ward Hogan

Henry Devers

Sally Gunston

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

In Franrijk een DVD release.

avatar van stinissen

Mery Crismas in de store

avatar van ronnieboy

ronnieboy

Zeer zwakke western met Jock Mahoney, voor mij de minste die hij gemaakt heeft. Slappe hap.

avatar van mr rumson

mr rumson

Deze film heeft een ongebruikelijk thema voor een western namelijk een detective verhaal.

Jock Mahoney is detective "Silver" Ward Hogan die achter een moordenaar aanzit het enige aanknopingspunt is een briefje met wat namen erop.

Als Mahoney de persoon gevonden heeft die op het lijstje staan stelt hij wat vragen om er wijzer van te worden en of er aanknopingspunten zijn naar de moordenaar.

Op zich is er met het verhaal niks mis mee en geeft het de film een ietwat mysterieus sfeertje mee.

Maar het is de manier hoe het vertelt word Mahoney blijft als detective zeer beleefd.

Voor mij had hij wel wat meer pit mogen hebben een beetje meer Dirty Harry erin zeg maar.

Of iets meer van een Columbo erin.

Nu blijft het allemaal een vrij tamme bedoeling .Er gebeurt dan ook niet echt veel zo zijn er geen wilde achtervolgingen .Ook zitten er nauwelijks vuurgevechten in .

Op zich is dat niet erg maar zorg er dan voor dat het verhaal interessant blijft om te volgen.

avatar van lezertje

lezertje

Een western, die geen western is maar een als western vermomde detective. De openingsscène is al meer dan belachelijk: Hoe kan iemand die zo dodelijk gewond is met een dergelijke trillende hand zo snel en leesbaar zijn testament op een houten plankje schrijven? En wat een vreselijk slappe makkelijke bedachte ontknoping.