• 9.371.740 stemmen

Geregisseerd door: Rako Prijanto

Met onder meer: Dian Sastrowardoyo, Rizky Hanggono en Katinka Pulungan

Gesproken taal: Indonesisch

Plot Ungu Violet

Lando is fotograaf en is net door persoonlijke redenen zijn relatie met zijn vriendin kwijt. Dan ontmoet hij bij toeval Kalin, een zeer fotogenieke dame. Hij neemt een aantal fotoshoots met haar en zo komt zij in een aantal modellenbladen terecht. Hun relatie wordt meer intiem, maar op dat moment verbreekt Lando hun relatie. Kalin laat hij boos en verdrietig achter. Zij wordt echter een zeer bekend fotomodel en is in vele bladen, televisiespots en billboards te zien. Hij zoekt haar op om uit te leggen waarom hij hun relatie zo plotseling verbrak maar bij deze ontmoeting gebeurt er een ongeluk die beiden hun leven zal veranderen.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

met Dian Sastrowardoyo

avatar van Wadjoe

Wadjoe

Chuck Taylor schreef:

met Dian Sastrowardoyo

Oeh, dan is het zeker een chille flick

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Film begon zeer goed en er werd vooral door Dian Sastro enorm goed geacteerd. Ze kwam zo natuurlijk over als een verlegen/bescheiden meisje die ook wel enthousiast kan zijn als ze zich op haar gemakt voelt, echt met zeer veel klasse gespeeld. Haar tegenspeler was aardig. Het verhaal zit op dat moment goed in elkaar en hun liefde wordt goed opgebouwd met een aantal leuke scenes - waarin mijn aandacht vooral uitging naar de adembenemende Dian Sastro, wat een schoonheid.

De overgang naar het tweede gedeelte van de film, daar waarin ze daadwerkelijk model is en het luxe leven geniet, vond ik vrij snel gaan en onduidelijk weergegeven. Vanaf dat moment komen er veel clichés in de film (de binnenkomst van Lando tijdens het huwelijkaanzoek, WTF?!) en soms ook onrealistische scenes: Terwijl ze op de voorste rij van een modeshow zit, heeft ze een emotioneel gesprek met haar oma. Een grappig feitje dat die oma's een aantal Nederlandse zinnen spreken, waarschijnlijk overgehouden aan de Nederlands-Indische tijd. Naar het einde toe wordt het drama wat er in zit ook weer uitgemolken, wat ik toch wel in haast iedere Indonesische film zie en wat ik toch betreur.

Had een zeer goede film kunnen zijn, maar laat het toch liggen bij sommige 'typische keuzes' van de Indonesische cinema.

avatar van Wadjoe

Wadjoe

Adembenemend, Dian Sastrowardoyo dan. Zoals Chuck al aangaf, werd er door Dian erg goed en vooral natuurlijk geacteerd. Van Rizky Hanggono was ik niet zo gecharmeerd en evenmin van het verhaal. Vond de emoties niet goed overkomen, waardoor de relatie van Kalin en Lando een stuk minder interessant overkwam. Wat in principe de gehele basis van de film is. Moet zeggen dat ik na afloop van de film ook een wat 'leeg' gevoel had, omdat ik een intensiever verhaal had verwacht.