• 9.369.601 stemmen

Tenkôsei: Sayonara Anata (2007)

Alternatieve titels: Switching - Goodbye Me / 転校生 さよならあなた

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Nobuhiko Ôbayashi

Met onder meer: Misako Renbutsu, Naoyuki Morita en Takuro Atsuki

Gesproken taal: Japans

Plot Tenkôsei: Sayonara Anata

Remake van de film Tenkosei uit 1982 waarin een jongen die pas op een nieuwe school komt door vreemde omstandigheden van lichaam verwisselt met een klasgenote. Samen zullen ze er het beste van moeten maken tot ze weer terug kunnen veranderen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Kazumi Saito

Kazuo's Mother

The Teacher

Kazumi's Father

Kazumi's Mother

Kazumi's Grandfather

Kazumi's Brother

Derde Obayashi.

Moet gezegd, hoewel deze film uiteraard heel wat minder maf is dat Hausu, weet Obayashi er toch steeds wat van te maken. Sada vond ik nog net wat beter, deze heeft een paar minpuntjes, maar als regisseur is hij wel meer zeer duidelijk aanwezig.

Hij krijgt z'n beeld echt niet stilgezet. Beweegt de camera niet dan edit hij het geheel wel aan flarden. Zoniet draait hij z'n camera zodat alles lekker scheef staat. Volgens mij zit er amper een recht shot in deze film. Het helpt om het eerste deel makkelijker door te komen, want qua acteerwerk niet echt super en qua plotje iets te fluffy.

Gegeven is wel leuk, een aparte draai ook op het jong koppel - dodelijk ziek gebeuren dat de Japanese cinema overgenomen heeft. Wel apart dat het toen deze film uitkwam nog niet zo opvallend aanwezig was. De twist zorgt er in ieder geval voor dat het tweede deel wel interessant blijft.

Leuk coming of age filmpje, aparte twist, visueel erg aanwezig en hoewel wat melig en niet zo geweldig goed geacteerd vlogen de twee uur wel voorbij. Toch maar eens iets actiever op zoek gaan naar de films van Obayashi, boeiend regisseur (en een ruim oeuvre).